Haber

Yargıtay, MİT Tırları Davasında Enis Berberoğlu ve Erdem Gül’e Ceza Vermeme Kararını Bozdu.

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin davada yerel mahkeme, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında “ceza uygulanmasına yer olmadığına”, ” Adalar Belediye Başkanı Fazilet Gül hakkında açılan dava düştü. kırdı Berberoğlu, ” Yargıtay Seçim arifesinde beni yine unutmadı. Hiç şaşırmadım çünkü bu Saray hakimlerinin ilk marifetleri ve rezaletleri değil. Her zulmün suçlusu benim, bilsinler; Ülkeme hak, hukuk ve adalet gelene kadar her türlü bedeli ödemeye hazırım. “Haklıyım, bu yüzden tekrar kazanacağım.”

Yargıtay MİT TIR’larına ait görüntülerin yayımlanması nedeniyle “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” iddiasıyla yargılandıkları davada yargılanan CHP 3’üncü Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve Adalar Adana ve Hatay’da Ocak 2014’te silah taşıdıkları gerekçesiyle durdurulan. Belediye Başkanı Erdem Gül kararı bozdu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdem Gül’ün Basın Kanunu’na göre 4 aylık süre içinde yargılanmadığı gerekçesiyle davanın düşürülmesine karar verdi. Enis Berberoğlu hakkında ise mahkeme, Berberoğlu’nun daha önce yargılanıp cezaya çarptırıldığını değerlendirerek hapis cezasına yer olmadığına karar verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Yargıtay’ın kararını değerlendirdi. Berberoğlu şunları söyledi:

“Yargıtay yine seçim arifesinde beni unutmadı. Hiç şaşırmadım, çünkü bu Saray hakimlerinin ilk marifetleri ve rezaletleri değil. Ama bilsinler ki her zulmün suçlusu benim; Ülkeme hak, hukuk ve adalet gelene kadar her türlü bedeli ödemeye hazırım, ben haklıyım, yine kazanacağım.

Sadece Yargıtay’ı biraz ciddiyete davet ediyorum. Aşağıda, muhtemelen siparişi yerine getirmek için aceleyle aldıkları kararın görüntüsünü koyuyorum. Yıllardır daimi müşterinizim, artık adımı öğrenmek meşakkatli; Enes değil, Enis. Ayrıca benim adetim 7. (1943-1946) değil, 27. (2018-23).”

Kaynak: ANKA / Güncel

silopi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu