Haber

2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Tur Maçı Sakarya’da Oynanacak

Türkiye-İtalya arasında Sakarya’da oynanacak 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Tur maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ekrem Yüce, “Şehrimizde dünya çapında bir heyecan yaşanacak. 1 Kasım Çarşamba günü oynanacak zorlu maçta ay yıldızlı bayraklarımızla takımımızın yanında olun.” .

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye ile İtalya arasında Sakarya’da oynanacak 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Sağlık Maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı. AKOM’da düzenlenen toplantıda Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Gençler ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç katıldı. 1 Kasım Çarşamba günü Serdivan Spor Salonu’nda oynanacak Türkiye-İtalya maçı saat 19.00’da başlayacak. A Milli Hentbol Takımı hazırlıklarına 30 Ekim Pazartesi günü Sakarya’da devam edecek. Gönüllerinin Türk Milli Takımı’nda olacağını belirten Büyük, Büyükşehir Hentbol Takımı’nın 6 sporcusunun da A Milli formayla mücadele edeceğini belirterek, başarılar diledi. Tüm sportif ve teknik ekibe başarılar. Ulu, Sakarya’nın sahip olduğu potansiyelin farkında olduklarını belirterek, “Sakarya olarak spor alanında hem ulusal hem de uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yaptık. Bugün, 2025 Dünya Hentbol Şampiyonası’nın tanıtımı için bir aradayız. Ev sahipliği yapacağımız maçı ve şehrimizde oynanacak maçı ve detaylarını sizlerle paylaşacağız.” 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası, 8-26 Ocak 2025 tarihleri ​​arasında Hırvatistan, Danimarka ve Norveç’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu şampiyona maçları öncesinde iki tip eleme maçı yapılacak. Hentbol A Milli takımımızın İtalya ile oynayacağı Avrupa Elemeleri 1. Turuna ev sahipliği yapacağız. “1 Kasım’da şehrimizde oynanacak Türkiye-İtalya maçında Türkiye’nin yanında olacağız. Sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum” dedi.

“Milli maçı Sakarya’da oynamaya karar verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Sakarya uzun zamandır büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bugün onlardan biri olacak olan Türkiye ve İtalya Hentbol Dünya Şampiyonası elemelerinin tanıtımını yapmak için buradayız. Kendilerine teşekkür ediyorum. Milli maçı Sakarya’da oynamaya karar verdikleri için çarşamba günü tüm sporseverler milli takımı karşılayacak. “Sizleri bu heyecanı yaşamak için Serdivan Spor Salonu’na davet ediyorum. İnşallah Sakarya tribünleri doldurur ve seyircimizin desteğiyle Milli Takımımız ilk maçı kazanır” dedi.

“Sakarya’nın hentbolda farklı bir yeri var”

Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Bu anlamlı ve değerli maç için bir aradayız. Dünya şampiyonluğuna katılmak için çok güçlü bir grup olan İtalya ile ön eleme maçları oynayacağız. Sakarya’nın hentbolda farklı bir yeri var. Geçen yıl Süper Lig finaline çıkan bir takımı vardı. Bu sene güçlü bir kadro oluşturdular. Aynı zamanda en çok sporcu gönderen, milli takıma 6 sporcu veren gruptur. Sakarya yapılanmaya sahip. Bisikletten sonra hentbol şehri olmayı hedefliyorum. Sakaryalı tüm sporseverleri A Milli Grubumuza destek vermeye davet ediyorum. Güzel bir atmosferde güzel bir galibiyet alacağımızı umuyorum. “Milli bir heyecan yaşayacağız” dedi. – SAKARYA

evren-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu