Ekonomi

ABD yüksek getirili tahvil spreadleri sıkıntılar nedeniyle dar kalmaya devam ediyor

Yüksek getirili tahvil piyasasındaki sıkıntıların artmasına rağmen, ABD yüksek getirili tahvillerindeki spreadler sıkı olmaya devam etmektedir. Yatırımcılar, çoğu ihraççının mevcut yüksek faiz ortamına dayanabileceğinden emin görünüyor. Yüksek faiz oranları ve süregelen enflasyon baskısı, özellikle yüksek kaldıraç ve düşük kredi notuna sahip olanlar olmak üzere birçok ABD kurumsal borçlusunu etkilemiştir.

Moody’s Ratings, temerrüde düşen borçlarda önemli bir artış olduğunu ve 2023’ün dördüncü çeyreğinde yaklaşık 19 milyar dolar olan dolar hacminin 2024’ün ilk çeyreğinde 33 milyar doların üzerine çıktığını bildirdi. Önemsiz dereceli borçlular arasındaki temerrüt oranı da son 12 ayda %5,8 ile son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu zorluklara rağmen, yüksek getirili tahvil spreadleri sıkılaşma işaretleri gösterdi. ICE BofA High Yield endeksine göre, spreadler 1 Mayıs’ta 3 baz puan genişledi, ancak genel olarak yılın başından bu yana 33 baz puan daraldı.

Sorunlu borsalar, bu yıl şimdiye kadar gerçekleşen 12,8 milyar dolar ile bu temerrütlere önemli bir katkıda bulundu. Bu eğilim 2008 yılında kırılan 35,2 milyar dolarlık rekoru aşma yolunda ilerliyor. Şu anda, sıkıntılı borsalar tüm temerrüt hacminin yarısını temsil ediyor ve potansiyel olarak en yüksek yüzde için yeni bir rekor kırıyor.

ICE BofA Yüksek Getiri Endeksi Opsiyona Göre Ayarlanmış Spread Çarşamba günü %3,21’e gerileyerek Nisan ayının en yüksek seviyesi olan %3,42’den 21 baz puanlık bir düşüş gösterdi. Beach Point Capital Management portföy yöneticisi Sinjin Bowron, şu ana kadar görülen temerrütlerin büyük ölçüde beklendiğini, çünkü kredi döngüsü başlamadan önce temelde daha zayıf olan şirketleri içerdiğini belirtti.

Daha geniş finans piyasasında, Hazine tahvilleri, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın daha fazla faiz artırımının olası olmadığını, ancak devam eden enflasyon nedeniyle mevcut %5,25 ila %5,50 oranlarının korunabileceğini belirtmesinin ardından Perşembe günü bir ralli yaşadı. Bu oranlar Temmuz ayından beri uygulanıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

S&P ABD Yüksek Getirili Kurumsal Tahvil Endeksi’ne göre, yüksek getirili tahvillerin vadeye kadar getirisi yıl için %8,18 olmuştur. Partners Group’ta özel borç başkanı olan Andrew Bellis, temerrüt sıkıntısındaki artışa ilişkin endişeleri kabul etmekle birlikte, varlık sınıfının cazip genel getirilerinin devam ettiğini vurguladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu