Teknoloji

Google’dan Verilerin Silinmesini Talep Etme Zorunluluğu

Birçok kullanıcının farkına varması ve bilgi skandallarının başarısıyla birlikte Google, bilgi güvenliği için önemli önlemler almaya başladı. Bu önlemlerden biri de uygulamanın hangi verileri toplayıp paylaştığını gösteren ve güvenlik uygulamalarına ilişkin bilgileri de içeren “Play Store”. Veri güvenliği“bölümüydü.

Ancak bugün bilgi güvenliği kısmından çok daha değerli bir karar geldi. Google, uygulama geliştiricilere istedikleri zaman kullanıcılara erişim sağlar. hesaplarını ve bilgilerini kalıcı olarak silmelerine izin verecekseçenekler sunmaya zorladı.

Play Store’a yansıyacak değişiklik:

  • Hesapların ve bilgilerin silinmesi için geliştiricilerin web sitesine doğrudan ulaşılacak ve süreçle ilgili bilgilendirici yazılar yer alacaktır.

Google’ın geliştiricilere yönelik yeni yükümlülüğü, hesap açan tüm uygulamalar için geçerli olacak. Ayrıca hesap silmek isteyen bir kullanıcının bu talebini sadece uygulama üzerinden yapması gerekmeyecek. Google, bu istek için geliştiricilerden bir talepte bulundu. Onlardan bir web sitesi kurmalarını isteyecektir.

Geliştiriciler tarafından kurulan bu web sitesinin adresi, Play Store’da kullanıcılara gösterilecektir. Böylece kullanıcılar, hesabını silmek için uygulamayı yeniden indirebilecek veya silmeden uygulamada daha fazla zaman geçirmek için işlemlerden kaçınabilecek.

Elbette bu kadar büyük bir değişiklik, özellikle bağımsız geliştiriciler için bazı zorluklar ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle, planlanan değişiklikler bugünden itibaren geçerli olmayacaktır. Google, en geç 7 Aralık’a kadarDeğişikliğin ilk adımı olarak uygulama sayfalarına veri silme işlemi hakkında daha fazla bilgi eklemelerini istiyor.

2024’ün ilk aylarından itibaren Değişimi somut olarak görmeye başlayacağız. Yukarıdaki fotoğrafta görülen kişiler ve açıklamalar, uygulama mağazasında mevcut olacaktır. Öte yandan 7 Aralık’a yetişemeyen geliştiriciler ise 31 Mayıs 2024’e kadar uzatma talebinde bulunabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu