Yaşam

HDP’li Sırrı Sakık: Kılıçdaroğlu verdiği sözleri kapalı kapılar ardında kamuoyuyla paylaşmalı

ensonhaber.com

7 partinin ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı alan HDP ile CHP arasındaki gizli pazarlık kamuoyunda yankı buldu.

İşbirliği planlarına ilişkin ilk açıklama HDP’den geldi.

HDP’li Sırrı Sakık yaptığı açıklamada koalisyon ortaklarına altından bir sopa gösterirken, terör lideri Öcalan’a özgürlük planını da açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Verdiğiniz sözleri açıklayın’ mesajı veren Sırrı Sakık, şu ifadeleri kullandı:

“100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz”

Bizim hesabımız 100 yıllık Cumhuriyet’in konumu değil, demokratikleşmesidir. Demokratik bir Cumhuriyeti birlikte inşa etmeliyiz. Binlerce arkadaşımız içeride, on binlerce arkadaşımız sürgünde. Geri dönüş hapisten, sürgünden, her yerden başlamalı… 100 yıllık ret ve inkar için bu seçimlerde halkımıza gideceğiz. 100 yıllık Cumhuriyet’in politikalarına onay mı verelim yoksa yeni yüzyılı birlikte mi inşa edelim? Biz böyle görünüyoruz.

“Kılıçdaroğlu verdiği sözleri açıklamalı”

Kılıçdaroğlu da bundan sonraki süreçte neler yapacağını açık ve net bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında konuşulanlar kamuoyuna duyurulmalıdır.

“350 bin tutuklu ve sürgün için genel af çıkarmayı düşünüyoruz”

Geldiğimizde içeride 350 bin tutsak vardı ve sürgündeki arkadaşlarımız var, dönüşleri için genel af çıkarmayı düşünüyoruz. Genel affı önümüzdeki dönemde ele alacağız. Bunları bekliyoruz. Belediye başkanları cezaevindeydi, içerideki ve dışarıdakilerin yerine kayyumlar atandı. Geldiğimiz gün ilk işimiz bu kayyumları oradan almak oluyor.

“HDP sayesinde gücü paylaşıyorsunuz”

Gücü paylaşırlar, Başkan Yardımcılarını, Bakanlıkları ve Parlamento Üyelerini paylaşırlar. Ancak bunu kime yapacaksınız HDP. Bazı siyasi partiler zaman zaman 6’lı masada bize parmak sallıyor. Bizimle gelecekler, Bakan olacaklar, Başkan Yardımcısı olacaklar ve bize parmak sallayacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu