Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mayıs ayında 45 bin sözleşmeli öğretmen atamasını planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenen 3 bin 500 Engelli Öğretmen Atama Töreni’ne katıldı. “3.500 Engelli Öğretmen Atanma Töreni’nde engellilerin hayata katılımı konusunda önemli reformlar gerçekleştirdik. Bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Engellilerimizin her başarısıyla gurur duyuyorsak bu büyük sayesindedir.” dönüşüm.” söz konusu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Mayıs ayında hayata geçirmeyi planladığımız 45 bin öğretmen atama duyuruları ile yanınızda olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz.

Kariyer sistemini getiren bu yasa ile mali ve sosyal haklarda iyileştirmeler yaptık. Biri ortalığı karıştırmak için harekete geçti. Öğretmenlerimiz başarılarını sıkıca sahiplendiler. Başöğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından yararlanmaya başladılar. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Baş öğretmenin maaşı 25 bin, uzman öğretmenlerin maaşı ise 22 bin 500 lirayı buldu. Öğretmenlerimiz her güzelleşmeden yararlanmaya devam edecekler.

Türkiye, uzun bir süredir engelli bireylerin haklarını geniş bir alanda kullanabilmeleri konusunda önemli eksiklikler yaşayan bir ülkedir. Engellilerini ihmal eden bir ülke, potansiyelinin bir kısmından vazgeçmek demektir. Engellilerin hayata katılımı konusunda değerli reformlar gerçekleştirdik. Bir zihniyet devrimi yaşadık. Engellilerimizin her başarısından gurur duyuyorsak bu büyük dönüşüm sayesindedir.

Medeniyet köklerimizde var olan değerleri, sahip olduğumuz imkanlarla birleştirerek ülkemizi dünyaya örnek teşkil edecek bir düzeye yükseltmeye kararlıyız. Engelli olsun olmasın bu ülkenin her vatandaşına emeği, yeteneği ve kararlılığı ölçüsünde tüm kapılar açıktır. Çocuklarımıza ve gençlerimize verebileceğimiz en büyük hediye bu özgüvene sahip olmaktır.

Milletimizin fırsat verildiğinde neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Siyasetin, ekonominin, toplumun ve kültürün her alanında başarılı olan insanımızın kurumsal yapısı temelinde bu başarılarını daha da artıracağına inanıyorum.” (HABER MERKEZİ)

kigiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu