Haber

Polis görüntüdeki polisi tespit edemedi, ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 21 Mart 2022’de düzenlenen Newroz kutlamasının ardından kitle dağılırken gözaltına alınan gençler darp edildi. Cep telefonuyla çekilen olayın ardından darp edilen gençlerden Nurullah S. ve ailesi, avukatı aracılığıyla Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 6 polis hakkında “Görevi Kötüye Kullanma, Basit Yaralama” suçlamasıyla açılan soruşturmada savcılık, polislerin kimliklerinin tespit edilemediği gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ DAHİLDİR

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Soruşturmada mevcut kamera görüntülerine yer verildi ve “Anlaşıldığı üzere müşteki, bir polis memurunun ayağına tekme atılarak başının ve omzunun sol tarafına yumruk atılarak ve ayrıca müştekiye karşı ‘klasik küfür’, başımın üstüne terörist mi oldun, köpek gibi baş eğeceksin’, seni öldürürüm, döverim, ‘şikayetçi küfür’ şeklinde tehdit ve hakaretler.

DARP RAPORU

Hastaneden darp ihbarı alan Nurullah S.’nin onarılabilecek şekilde yaralandığı belirtildi. Soruşturmada zanlıların haklarındaki suçlamaları reddettikleri, şahsa herhangi bir hakaret ve saldırıda bulunmadıkları ifadelerine de yer verildi.

ALGILANMADI

Görüntüdeki zırhlı araç ve polisin tespiti için bilirkişi raporu isteyen savcılık, takipsizlik kararının da bu rapor ve incelemelere dayandığına dikkat çekti. Takipsizlik kararında, Mardin İl Jandarma Komutanlığı bilirkişi raporuyla, görüntünün tek açılı olması, görüntü kalitesinin düşük olması ve çözünürlüğün düşük olması nedeniyle zırhlı aracın plakasının ve kodunun belirlenemediği ileri sürüldü. , aracın koyu rengi ve görüntüdeki gürültü (bozulma). Kamera görüntülerine ilişkin incelemede savcı, olaya karışan 6 polis memurunun numaralı olduğunu ve eylemi gerçekleştiren kişinin 4 numaralı kişi olduğunu ancak kim olduğuna dair görüntü kalitesinin kötü ve yetersiz olması nedeniyle Nusaybin İlçe Jandarma Komutanlığı ve Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen başka bir soruşturmada tutanakların tespiti mümkün olmadı. yapıldığı ileri sürüldü.

DEVAM ETMEK İÇİN YER YOK

Takipsizlik kararında, “Bu sebepler dışında olay anında zanlıların görev başında olduğu ve bu durumun kamu davası açılması için yeterli şüphe oluşturmayacağı, giyen polis Olay sırasında kelepçeli olan Çağatay Ö.’nün eylemi gerçekleştiren kişinin ayakta ve 4 numaralı kişi olduğu tespit edilse de herhangi bir delil, delil ve emare elde edilemediği anlaşıldığından kovuşturmaya yer yoktur. zanlıların kendilerine isnat edilen suçu işlediklerine dair kamu davası açılmasına yetecek şüpheyi oluşturacak bir durum (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu