Ekonomi

Kripto para sektöründe günün 5 önemli gelişmesi

Investing.com – Kripto para gündemine giren 5 güncel gelişmeyi haberimizin devamında özetledik.

ArkYatırım, Coinbaseyatırımına devam ediyor

Cathie Wood’dan Ark Invest, dün Coinbase hisselerini satın almaya devam etti.

Ark Invest, Ark Innovation ETF’ye tahsis etmek için ek 52.813 Coinbase hissesi satın aldığını duyurdu. COIN’in payı ise dünkü süreçlerde %8,6 artarak 47,44 dolara yükseldi. Nihai fiyata göre, Ark Invest’in en son alımı yaklaşık 2,5 milyon dolar olarak hesaplandı. Böylece şirket, bu hafta 7 milyon dolardan fazla COIN hissesi satın aldı. Ark Invest, son satın almalarla portföyünde yaklaşık 246 milyon dolarlık Coinbase hissesine sahip.

solmakağ geliştirildi ve DOGERakibi olarak görülen BONK düşüşünü sürdürüyor

Ocak ayının ilk haftasında piyasaya sürülen en son şaka temalı kripto varlık kategorisi altcoin BONK, haftaya büyük yükselişiyle damgasını vurdu ve Solana fiyatının toparlanmasına da katkıda bulundu.

Ancak bu hafta DOGE ve SHIB rakibi olarak görülen varlık düzeltme trendini sürdürüyor. Satışlar, BONK’un geçen hafta merkezi borsalarda işlem görmeye başlamasının ardından 0.000002$’da istikrar bulmasının ardından başladı. Son duruma göre BONK geçen haftadan bu yana %70’e yakın bir fiyat kaybı gördü.

Bank of Ukraine, Stellar ile pilot çalışmasını tamamladı

Ukrayna bankası Tascombank yaklaşık 2 yıldır yıldız Blockchain ağındaki dijital varlık projesi çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmanın Ukrayna’da gelişen kripto ekonomisine değerli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna’nın en büyük bankası, bu süreçte fonları sorunsuz bir şekilde transfer etmek için Stellar ekosistemini nasıl kullanabileceğini araştırdı. Bu çalışmanın sonuçları, Stellar’ın müşteri verilerinin güvenliğini ve gizliliğini iyileştirdiğini, yüksek verimlilikle çok daha hızlı ve çok daha ucuz işlemleri mümkün kıldığını bildirdi.

Binance, araziClassic güncellemesini destekleyeceğini duyurdu

Binance bugün Terra Classic’in ağ yükseltmesini destekleyeceğini duyurdu. Epoch 15.029’da gerçekleşecek olan Terra Classic (LUNC) ağının yükseltilmesi, öğle yemeğiTopluluğun yanmış jetonlarından bazılarının yeniden basılmasını önleyen bir güncelleme olacak.

Yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen güncelleme sırasında Binance üzerinden para yatırma ve çekme işlemleri devre dışı bırakılacak. Ağ güncellemesi boyunca Terra Classic ekosisteminin varlıkları USTC, LUNC ve ANC para yatırma ve çekme işlemleri askıya alınacaktır. Ancak platform içerisindeki alım satım süreçleri bu durumdan etkilenmeyecektir.

çokgenağ hard fork için hazırlanıyor

Polygon Governance Group, önümüzdeki haftaya kadar ağda bir hard fork başlatmayı planladığını duyurdu.

Plana göre reorgs adı verilen adres zincirinin yeniden düzenlenmesi ile artan gas ücreti sınırlandırılacak. Hard fork’un 17 Ocak’ta gerçekleşmesi bekleniyor.

Ethereum ağı için katman-2 çözümü olarak çalışan Polygon Ethereum’dan Nispeten daha düşük bir gas fiyatına sahip olmasına rağmen, ağ üzerindeki aktivite arttığında, Polygon ağ hızında bir düşüş yaşar. Gündemdeki hard fork ile geliştiriciler, ağ etkinliği arttığında ortaya çıkan gas fiyat dalgalanmalarını azaltmayı hedefliyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu