Yaşam

Korku Filmi İzlemeyi Sevenlerin İzlemesi Gereken Uykusuz Korku Filmleri

Korku filmi izlemeyi seven büyük bir kesim var. Endişe filmleri izlemeyi seven kesimin ortasındaysanız bu film listesine mutlaka göz atmalısınız.

Korku filmi izlemeyi sevenler için The Purge, Ritual, Orphanage ve The Devil gibi filmlerin yer aldığı mutlaka izlenmesi gereken yapımları listeledik. İyi seyirler…

50. Korkunç (2016)

İmdb: 5.6

Özet: Cadılar Bayramı gecesinde Tara Heyes, kendisini “Palyaço Sanatı” olarak tanıtan sadist bir katile takıntılı halde bulur. Cadılar Bayramı’nda kimliği belirsiz bir palyaço tarafından esir alınan bayan hakkında bir film.

Müdür:Damien Leone

Oyuncular:David Howard Thornton, Catherine Corcoran, Jenna Kanell

49. Tasfiye (2013)

İmdb: 5.7 

Özet: Varlıklı bir aile, herhangi bir suçun yasal olduğu 12 saatlik bir mola olan Tasfiye sırasında kanlı bir sendikaya yataklık ettiği için rehin tutulur. Suç işleyenlerin artması ve cezaevlerinde yer olmaması nedeniyle hükümet tarafından farklı bir analiz yapılıyor. Devlet yılda bir geceyi her konuda 12 saat ücretsiz bırakıyor. Polise, hastaneye başvurmadan her türlü hatanın yapılabileceği bir gece tasarlarlar. James ve Mary ise bu 12 saatlik süreyi yüksek güvenlikli konutlarında geçirmeyi planlarlar ancak kızları evsiz bir adamı evlerine getirince hiçbir şey planladıkları gibi gitmez.

Müdür:James DeMonako

Oyuncular:Ethan HawkeLena HeadeyMax Burkholder

48. Kin (2004)

İmdb: 5.9 

Özet: Tokyo’da yaşayan ve çalışan Amerikalı bir hemşire, gizemli bir doğaüstü lanete maruz kalır. Karen, Amerika Birleşik Devletleri’nden eğitim için geldiği Tokyo’da sosyal hizmetlerde çalışıyor. Burada bir mahkuma bakması için yatağa atanan Karen, kaldığı huzurevinde garip sesler duymaya başlar. kurban olmamak için büyüyü bozmak için bir çare.

Müdür:Takashi Shimizu

Oyuncular:Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall

47. Cadılar Bayramı (2007)

İmdb: 6.0 

Özet: Michael, 6 yaşındayken ablasını, kız kardeşinin kız arkadaşını ve annesinin kız arkadaşını Cadılar Bayramı’nda vahşice öldürür. Micheal daha sonra bir akıl hastanesine kapatılır ve orada 15 yıl kaldıktan sonra eve döner. Ancak Michael, akıl hastanesinde kaldığı süre boyunca düzeltme adına bir adım atmaz ve evine döndüğünde küçük kız kardeşini amaç edinir.

Müdür:zombi soymak

Oyuncular:Malcolm McDowellBrad DourifTyler Mane

46. ​​​Uzaydan Gelen Katil Palyaçolar (1988)

İmdb: 6.2

Özet: Palyaço benzeri uzaylılar uzaydan gelir ve küçük bir kasabayı terörize eder. Geceleri küçük bir kasabada, sirk çadırına benzeyen uzaylı bir uzay gemisi gelir ve iki genç yetişkin, Mike Tobacco ve Debbie Stone, uzay gemisine kimin girdiğini keşfeder. Palyaço gibi giyindikleri için kasabada kimse uzaylıları ciddiye almıyor. Palyaço benzeri uzaylılar, bilinmeyen silahlarla insanları öldürür, ancak kasaba halkı, cinayetleri uzaylıların işlediğine inanmaz.

Müdür:Stephen Chiodo

Oyuncular:Royal Dano, John Vernon, Christopher Titus

45. Noel Kabusu (2015)

İmdb: 6.2 

Özet: Kötü bir Noel geçiren bir çocuk, ezkaza ailesinin evine şenlikli bir iblis çağırır. Max ve ailesinin sakin bir yılbaşı geçireceğini düşünürler ancak eve bir iblis musallat olur ve ailenin huzur içinde geçirmeyi hedeflediği yılbaşı gecesi umdukları gibi olmaz. Normal bir yılbaşı geçirmeyi hedeflerken gecenin bir hayatta kalma çabasına dönüşmesini konu alan bir film.

Müdür:Michael Dougherty

Oyuncular:Toni Collette, Adam Scott, David Koechner

44. Erkekler (2022)

İmdb: 6.3 

Özet: Harper, depresyonuna iyi geleceği ve kaygılarını unutturacağı gerekçesiyle İngiltere’nin kırsal kesimlerinde tek başına inzivaya çekilir. Harper aradığı huzuru burada bulamıyor, tam tersine birileri ya da birileri onu takip ediyor. İngiltere’nin kırsal kesiminde geçen bir kaygı sinemasıdır.

Müdür:Alex Çelenk

Oyuncular:Jessie BuckleyRory KinnearPaapa Essiedu

43. Olağanüstü (2020)

İmdb: 6.3 

Özet: Çılgın bir seri katille vücut değiştiren liseli bir kız, değişimin kalıcı hale gelmesine 24 saatten az bir süre kaldığını keşfeder. Okulun tanınmış kızlarının zorbalığıyla uğraşan lise öğrencisi Millie Kessler, bir gün katilin sihirli hançeri sonucu katille vücut değiştirir. Bu olaydan sonra Millie bir yandan laneti bozmaya çalışırken diğer yandan da bedenini ele geçiren katille hesaplaşmaya çalışır.

Müdür:Christopher Landon

Oyuncular:Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’Connor

42. Katil Kimdir? (2022)

İmdb: 6.3 

Özet: 20 kişilik bir grup varlıklı, uzaktaki bir aile malikanelerinde bir kasırga partisi planladığında, bu arkadan bıçaklamalara, geçersiz arkadaşlara ve çok, çok, çok zıt giden bir partiye yol açar. Bu yeni ve başlangıçta komik olan parti oyunu giderek daha ölümcül hale geliyor.

Müdür:Halina Reyn

Oyuncular:Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Rachel Sennott

41. Gümüş Kurşun (1985)

İmdb: 6.4  Özet: Küçük bir kasabada, acımasız cinayetler birbirine sıkı sıkıya bağlı topluluğun başına bela olmaya başlar. Belden aşağısı felçli bir çocuk olan Marty Coslaw, cinayetlerin bir kurt adamın işi olduğuna ikna olur ve araştırmaya başlar. Cinayetler işlenmeden önce güçlü komşuluk bağlarıyla herkesin huzur içinde yaşadığı Taker Mill kasabası, birbiri ardına işlenen cinayetlerle huzurunu kaybeder. Dünyaca ünlü kaygı romanı yazarının Stephen King’in eşi benzeri olmayan kitabından sinemaya uyarlanan bu film, cinayeti kimin işlediğini bulmaya çalışan Marty ve kız kardeşinin hayatını konu alıyor.

Müdür:Daniel Attias

Oyuncular:Gary Busey, Corey Haim, Everett McGill, Robin Groves, Megan Follows

40. Araknofobi: Örümcek Korkusu (1990)

İmdb: 6.5 

Özet: Bir Güney Amerika türü katil örümcek, bir tabutun içinde otostopla Amerika Birleşik Devletleri’ne gelir ve üremeye ve öldürmeye başlar. Örümcek korkusu üzerinden ilerleyen film, katil örümceklerin Kaliforniya eyaletine gelip orada canavara dönüşmesini konu alıyor. Örümceklerin canavara dönüşerek insanlar üzerinde yarattığı korku ve dehşeti konu alan bir sinemadır.

Müdür:Frank Marshall

Oyuncular:Jeff DanielsHarley Jane KozakJohn Goodman

39. Gerald’ın Oyunu (2017)

İmdb: 6.5 

Özet: Bir çift, göl kenarındaki ücra bir evde evliliklerine renk katmaya çalışır. Kocası beklenmedik bir şekilde öldükten sonra, karısı karyolasına kelepçeli bırakılır ve hayatta kalmak ve kaçmak için savaşmak zorundadır. Uzak bir sığınakta evli bir çift arasındaki zararsız bir oyun birdenbire yürek burkan bir hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünde, karısı Jessie’nin zihninde uzun süredir gömülü olan ve muhtemelen boş olan evinin gölgelerinde pusuya yatan şeytanlarla yüzleşmek zorunda kalmasıyla ilgili erotik bir korku filmi.

Müdür:Mike Flanagan

Oyuncular:Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas

38. Evcil Hayvan Mezarlığı (1989)

İmdb: 6.5 

Özet: Yaşanan trajedinin ardından yas tutan bir baba, evinin arkasında ölüleri diriltme gücüne sahip eski bir mezarlık keşfeder. Aile, iki çocuğuyla birlikte doğayla iç içe şirin bir eve taşındı. Bu karayolu üzerinde birçok evcil hayvan öldüğü için bu hayvanların gömüldüğü özel bir mezarlık da bulunuyor. Ailenin en büyük endişesi çok sevdikleri kedilerini otoyolda kaybetmek ve korktukları şeyin başlarına gelmesi. Ailenin çok sevdiği kedisine otoyolda araba çarpar ve ölür. Aile, kedilerini evcil hayvan mezarlığına gömecekken, komşularının söylemesi üzerine kedileri gizemli bir Kızılderili mezarlığına gömerler. Ailenin kedilerini buraya gömmesi olağanüstü bir vahşete sebep oluyor.

Müdür:Mary Lambert

Oyuncular:Dale Midkiff, Fred Gwynne, Denise Crosby

37. Eastwick Cadıları (1987)

İmdb: 6.5 

Özet: Pitoresk bir köyde yaşayan üç bekar kadının dilekleri, hayatlarına gizemli ve gösterişli bir adamın girmesiyle bir bedel karşılığında gerçekleşir. Heykeltraş Alex, utangaç müzisyen ve öğretmen Jane ve gazeteci Sukie muhafazakar bir kasabada yaşayan üç arkadaştır. Daha önce evli olan üç arkadaş, fırtınalı bir gecede yalnızlıklarına son vermek için ideal erkek tanımını verirler. Açıklamanın ardından gizemli adam gelir ve üç arkadaştaki cadıyı ortaya çıkarır.

Müdür:George Miller

Oyuncular:Jack Nicholson, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer

36. Manyak (1979)

İmdb: 6.6 

Özet: Genç bir çocuk ve arkadaşları, yalnızca Uzun Adam olarak bilinen ve ölümcül bir doğaüstü silah cephaneliği kullanan gizemli bir mezar soyguncusu ile yüz yüze gelir. Anne babasını yeni kaybetmiş ve erkek kardeşini kaybetmekten korkan genç bir genç olan Mike, bir cenazede Uzun Adam’ın tabutu tek başına kaldırdığını görünce dikkatini çeker. Mike bu adamı araştırmaya karar verir ve uçan küreleri tarafından korunan Uzun Adam’ın cesetleri normal boyutlarının yarısına indirdiğini ve onları köle olarak yeniden canlandırdığını keşfeder.

Müdür:Don Coscarelli

Oyuncular:Bill Thornbury, Reggie Bannister, A. Michael Baldwin, Kathy Lester

35. Çocuk Oyunu (1988)

İmdb: 6.6 

Özet: Bekar bir anne, oğluna doğum günü için çok aranan bir oyuncak bebek verir, ancak daha sonra onun bir seri katilin ruhuna sahip olduğunu keşfeder. Çocuğuna Chuckie adında bir bebek alan anne, çocuğuna bir hediye alınca cinayetlerin işlendiğini öğrenir. Brad Dourif, polislerden kaçmak için saklandığı oyuncak bebek fabrikasında polis tarafından öldürülen bir seri katildir. Bred ölür, ancak ölmeden önce vodoo büyüsüyle lanetlenir, bu yüzden ruhu bebeğin içine hapsedilir. Ardından genç bayan bebeği ruhuyla birlikte götürünce Bred cinayetlerini işlemeye devam eder.

Müdür:tom hollanda

Oyuncular:Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent

34. X (2022)

İmdb: 6.6 

Özet: 1979’da, bir grup genç film yapımcısı, Teksas kırsalında yetişkin sineması yapmak için yola çıkarlar, ancak genç aktörler, yabancılaşmış yaşlı ev sahipleri onları rol yaparken yakalayınca kendilerini hayatları için savaşırken bulurlar. Film çekme hayaliyle gittikleri konut, gençler için bir ölüm kalım mücadelesine dönüşür. Gerilim-korku türünde bir filmdir.

Müdür:Ti Batı

Oyuncular:Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Kar

33. Taze (2022)

İmdb: 6.7 

Özet: Noa, flört uygulamasında yeni hayal kırıklığına uğramış bir bayandır. Bir gün markette Steve adında bir adamla tanışır ve ondan etkilendiği için ona bir şans verir. İlk buluşmaları oldukça iyi geçer ve Noa, Steve’in romantik hafta sonu tatilini kabul eder. Ancak Noa, bu tatil sırasında Steve’in alışılmadık yemek zevkini fark eder.

Müdür:Mimi Mağarası

Oyuncular:Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Andrea Bang

32. Son Durak (2000)

İmdb: 6.7 

Özet: Alex Browning, kendilerini Avrupa gezisine hazırlayan bir grup lise öğrencisinin ortasındadır. Aniden uçaklarının düşeceğini hissettiğinde, diğerlerini uyarmak için bağırır, ancak bunun yerine diğerleriyle birlikte uçaktan atılır, ancak uçak aslında onlar indikten sonra düşer. Haftalar sonra, hayatta kalanlardan biri gizemli bir şekilde ölür ve bu, Alex’in işlerin daha da karmaşık hale geldiğini fark etmesiyle ilgili bir filmdir.

Müdür:James Wong

Oyuncular:Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith

31. Şeker Adamın Laneti (1992)

İmdb: 6.7 

Özet: Kancalı bir katil ruh olan Candyman, canavar efsanesini araştıran şüpheci bir yüksek lisans öğrencisi tarafından yanlışlıkla gerçeğe çağrılır. Ayna karşısında beş kez Candyman söyleme efsanesi ile yanlışlıkla Candiman diye seslenen bir adamın yaşadıklarını anlatan bir filmdir. Candyman’i araştıran bir lisans öğrencisinin deneyimleri hakkında bir zihinsel kaygı filmi.

Müdür:Nia DaCosta

Oyuncular:Yahya Abdul-Mateen, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett

30. Tarayıcılar (1981)

İmdb: 6.7 

Özet: Yıllar önce hamilelerde denenen bir ilaç sonucunda Tarayıcı adı verilen ve olağanüstü telekinetik güçleri olan bir ilaç ortaya çıkıyor. Bu istemsiz ilaç yeteneklerini insanlardan gizlerler ve bu şekilde yaşamlarını sürdürürler. Ancak bir gün Tarayıcılardan biri olan Darryl Revok, yetenekleri daha da geliştirilmiş bir ırk yaratarak dünyaya hakim olmaya çalışır. Dünyaya hakim olmak isteyen Darryl Revok ve buna engel olmak isteyen Cameron Vale, çatışma sonrasında gelişen olayları anlatan bir film.

Müdür:David Cronenberg

Oyuncular:Jennifer O’Neill, Stephen Lack, Patrick McGoohan

29. Sis (1980)

İmdb: 6.8 

Özet: Bir gemi gizemli bir şekilde sularına gömüldükten tam 100 yıl sonra, küçük bir sahil kasabasına doğaüstü bir sis çöker. Kuzey Kaliforniya’da bir sahil kasabasında 100 yıl önce batan gemi, 100 yıl sonra yeniden canlanıyor. Kasabaya sis çöker ve 100 yıl önce gemide ölen insanlar intikam almak için geri döner.

Müdür:John marangoz

Oyuncular:Adrienne BarbeauJamie Lee CurtisJanet Leigh

28. Biz (2019)

İmdb: 6.8 

Özet: Bir ailenin sakin sahil tatili, bir ikizin ortaya çıkıp onları korkutmaya başlamasıyla kaosa dönüşür. Adelaide ve Gabe Wilson birbirlerini ve ailelerini çok seven bir çifttir. Hayatları yorucu olduğu için çocuklarını California’ya götürüyorlar. Tyler ailesiyle sahilde geçen bir günün ardından travma geçiren Adelaide, burada ailesinin başına bir şey gelebileceğine dair paranoyak duygular beslemeye başlar. Huzurlu bir yaşam için geldikleri bu yer, tıpkı ailenin tıpatıp aynısı olan beklenmedik misafirler tarafından bir anda alt üst olur.

Müdür:Ürdün Kabuğu

Oyuncular:Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss

27. Kabus (2014)

İmdb: 6.8 

Özet: Bekar bir anne ve çocuğu, evlerinde ‘Mister Babadook’ adlı ürkütücü bir çocuk kitabı ortaya çıkınca derin bir paranoya kuyusuna düşer. Amelia 6 yıl önce kocasını kaybetmiş ve oğluna tek başına bakan bir kadındır. Bir gün çocuğunun kütüphanesinde Mister Babadook adında bir peri masalı kitabı bulur. Bu gizemli kitabı okuduğunda çocuğu rüyalarında hep Babadook canavarını görmeye başlar. Amelia daha sonra kitabı yok eder, ancak kitabı kaldırır kaldırmaz gizemli kitap yeniden ortaya çıkar. Oğlunun durumu gitgide kötüleşirken Amelie, çocuğuna bulaşan doğaüstü bir yaratığın peşine düşer.

Müdür:Jennifer Kent

Oyuncular:Essie DavisNoah WisemanDaniel Henshall

26. Siyah Telefon (2021)

İmdb: 7.0 

Özet: Bir çocuk katili tarafından kaçırılıp ses geçirmez bir bodruma kapatıldıktan sonra, katilin önceki kurbanlarından temassız bir telefondan aramalar almaya başlayan 13 yaşındaki bir erkek çocuğunu anlatan bir filmdir. Finney Blake, sadist bir katil tarafından kaçırılan ve çığlık atmanın işe yaramadığı ses geçirmez bir bodrumda mahsur kalan 13 yaşında utangaç ama zeki bir çocuktur. Duvardaki ilgisiz bir telefon çalmaya başladığında Finney, katilin önceki kurbanlarının seslerini duyabildiğini keşfeder. Ve onların başına gelenlerin Finney’in başına gelmemesi için elinden geleni yapıyor.

Müdür:Scott Derrickson

Oyuncular:Mason ThamesMadeleine McGrawEthan Hawke

25. Korku Odası (2015)

İmdb: 7.0 

Özet: Bir punk rock grubu, bir neo-Nazi dazlak barında bir cinayete tanık olduktan sonra hayatta kalmak için savaşmalıdır. Kuzeybatı Pasifik’in ıssız bir bölgesine giren bir küme, korkunç bir şiddet eylemiyle karşılaşır. Tek tanık olarak, tüm kanıtların yok edildiğinden emin olmak isteyen zorlu bir dazlak çetesinin hedefi haline gelirler.

Müdür:Jeremy Saulnier

Oyuncular:Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart

24. Evdeki Düşman (2009)

İmdb: 7.0 

Özet: Yakın zamanda bebeklerini kaybetmiş bir karı koca, göründüğü kadar günahsız olmayan 9 yaşındaki bir kızı evlat edinir. Kate ve John, bebeklerinin kaybıyla boğuşur. Ancak Kate terapiye girip alkolizmden kurtulurken sorunlu evliliklerini yeniden kurarlar. Çift, Esther adında 9 yaşında bir kızı evlat edinir. Sonunda Kate, Esther’in melek gibi küçük bir kız olmadığından şüphelenmeye başlar ve küçük kızın göründüğünün tam tersi olduğuna ikna olur.

Müdür:Jaume Collet-Serra

Oyuncular:Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

23. Hayır (2022)

İmdb: 7.0 

Özet:Sinema kaygısının eleştirmenlerce beğenilen yönetmeni Jordan Peele’in şüphesiz en çok aranan filmi ‘Hayır’, Kaliforniya’nın iç kesimlerinde ıssız bir kanyonda yaşayan, gizemli ve tüyler ürpertici bir keşfe tanık olan insanların öyküsünü anlatıyor.

Müdür:Ürdün Kabuğu

Oyuncular:Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun

22. Ritüel (2019)

İmdb: 7.1 

Özet: Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa’ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan sinematik bir bahis, bir pagan kültünün elinde hızla giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşür. Genç çiftin cennet gibi bir tatil geçirmek isterken pagan ritüelinin kurbanı olmalarını konu alan bir sinemadır.

Müdür:Ari Asterler

Oyuncular:Florence PughJack ReynorWill Poulter

21. Küp (1997)

İmdb: 7.2 

Özet: Farklı kişiliklere sahip altı uzaylı, farkında olmadan ölümcül tuzaklardan oluşan sonsuz bir labirente yerleştirilir. Farklı kusurları, sosyal statüleri ve yetenekleri olan altı kişi beklenmedik bir şekilde kendilerini bir labirent küpünün içinde bulurlar. Oraya nasıl geldiklerini anlayamayan altı kişinin bilmeceyi çözebilmek için önce kendilerini tanımaları gerekmektedir. Farklı statülerdeki insanların nedenini bilmeseler de kendilerini içinde buldukları küpten kurtulma mücadelesini konu alan bir sinemadır.

Müdür:Vincenzo Natali

Oyuncular:Maurice Dean Wint, Nicole de Boer, Nicky Guadagni

20. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007)

İmdb: 7.3 

Özet: Yanlışlıkla hapsedilen bir berberin 1840’larda Londra’ya dönüşü sinematiktir, karısının ölümünün intikamını almaya kararlıdır ve kiracı arkadaşı Bayan Lovett ile uğursuz bir ortak kurarken ticaretine devam eder. İngiltere’de sıradan bir berber olan Sweeney Todd, güzel karısına göz diken biri tarafından iftiraya uğrar ve haksız yere hapse atılır. Yıllar sonra geri döndüğünde, o ve Lovett, ona bunu yapanlara karşı acımasız bir intikam planı yapar.

Müdür:Tim Burton

Oyuncular:Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

19. Yaşayan Ölülerin Dönüşü (1985)

İmdb: 7.3 

Özet: Bir tıbbi malzeme deposundaki beceriksiz iki işçi havaya ölümcül bir gaz saldığında, buharlar ölülerin zombiler olarak dirilmesine neden olur. Frank ve Freddy bir tıbbi malzeme dükkanında çalışan iki arkadaştır ve bir gün yanlışlıkla şehre tehlikeli bir gazın yayılmasına neden olurlar. Yayılan gaz ile ölüler zombi olarak dirilmeye başlar.

Müdür:Dan O’Bannon

Oyuncular:John Philbin, Brian Peck, Jonathan Terry

18. Korkunç Ruh (1982)

İmdb: 7.3 

Özet: Genç bir aile evlerinde hayaletler tarafından ziyaret edilir. İlk başta hayaletler arkadaş canlısı görünürler, herkesi eğlendirmek için evin içinde nesneleri hareket ettirirler, sonra çirkinleşirler ve en küçük kızı ‘öpmeden’ önce aileyi terörize etmeye başlarlar. Bir ailenin evine musallat olan bir dizi kötü hayalet hakkında bir film.

Müdür:Tobe Hooper

Oyuncular:Craig T. Nelson, JoBeth Williams, Heather O’Rourke

17. Elm Sokağında Kabus (1984)

İmdb: 7.4 

Özet: Genç Nancy Thompson, kendisi ve arkadaşları rüyalarında bıçak eldivenli bir seri katilin ruhunun nesnesi olduktan sonra, ailesi tarafından gizlenen karanlık gerçeği ortaya çıkarmak zorunda kalır. Yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aile üyeleri tarafından linç edilen Fred Krueger, Los Angeles’ta bir mahallede gençleri öldürmeye başlar. Freddy, gençlerden intikam almak için yıllar sonra geri döner ve gençler, Freddy’ye direnmek için ellerinden geleni yapar.

Müdür:wes craven

Oyuncular:Robert Englund, Heather Langenkamp, ​​​​Johnny Depp

16. Carrie (1976)

İmdb: 7.4 

Özet: Carrie White, baskıcı annesiyle yaşayan ve annesi yüzünden dış dünyadan habersiz, kendi başına yaşayan bir insandır. Bir gün okulda travmatik bir olay yaşar ve telekinetik yetenekleri olduğunu keşfeder. Carrie, yaşadığı travmanın ardından içine daha da kapanır ve bir gün sınıfından genç bir kızı baloya davet eder. Ancak Carrie’nin partiye davetinin asıl hedefi, onun için hazırlanan acımasız bir şakadır. Ancak Carrie için hazırlanan feci şaka, oradaki herkesin hayatını tehlikeye atar.

Müdür:Brian DePalm

Oyuncular:Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

15. Çığlık (1996)

İmdb: 7.4 

Özet: Annesinin öldürülmesinden bir yıl sonra genç bir kız, kendisini ve arkadaşlarını hedef almak için kaygı sinemalarını ölümcül bir oyunun parçası olarak kullanan yeni bir katilin yeni hedefi haline gelir. Casey, annesinin ölümünden sonra gizemli telefonlar alan bir lise öğrencisidir. Telefon görüşmeleri sonrası bir cinayetin ardından polisin ve medyanın odak noktası katil olur. Kaygı filmlerinin bir klişeye doğru ilerlediğini düşünen Casey ve arkadaşları, korku sineması atmosferinde bir anda kendilerini katilden kaçarken bulurlar.

Müdür:wes craven

Oyuncular:Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

14. Ceset Hırsızlarının İstilası (1978)

İmdb: 7.4

Özet: Garip tohumlar uzaydan Dünya’ya sürüklendiğinde, gizemli kapsüller büyümeye başlar ve San Francisco’yu işgal ederek şehrin sakinlerini her seferinde bir beden çoğaltır. Elizabeth Driscoll, yakın zamanda gökten düşen çiçek tohumları üzerinde araştırma yapıyor. Araştırma sonucunda bu tohumların uzaydan geldiğini ve insanları istila eden bir bitki türü olduğunu öğrenir. Şehri uzaylı tohumlarından kurtarmak Elizabeth ve meslektaşına kalmış.

Müdür:Philip Kaufman

Oyuncular:Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum

13. Teksas Katliamı (2003)

İmdb: 7.4 

Özet: Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için Teksas kırsalına gider. Yolda ıssız bir mesken gibi görünen bir yerle karşılaşırlar, ancak içinde uğursuz bir şey keşfederler. Elinde elektrikli testere olan biri onları öldürmeyi bekliyor. Bu rezidansa giden beş arkadaş, yamyam ve katillerden oluşan bir aile ile karşı karşıya gelir.

Müdür:Marcus Nispel

Oyuncular:Jessica Biel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen

12. Yetimhane (2007)

İmdb: 7.4 

Özet: Bir bayan, ailesini engelli çocuklar için bir yetimhane olan çocukluk evlerine geri getirir. Çok geçmeden oğlu, görünmeyen yeni bir arkadaşıyla iletişime geçmeye başlar. Yetimlerin ve öksüzlerin endişeli hayatlarının konu edildiği bu fantastik sinemada, bir annenin bitmeyen sevgisi ve yitirilenlerin ıstırabı üzerine kurulu bir dram anlatılıyor. Laura en keyifli günlerini bu şefkatli yetimhanede geçirir ama yıllar sonra bu yetimhaneye birebir duygularla döndüğünde işler Laura’nın umduğu gibi gitmemeye başlar.

Müdür:Juan Antonio Bayona

Oyuncular:Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Princep

11. Şeytanın Ölümü (1981)

İmdb: 7.4 

Özet: Ormanın içinde huzurlu bir kulübede sakin bir tatil yapmak için yola çıkan beş üniversite öğrencisinin hayatı, kulübede buldukları bir ses kaydıyla alt üst olur. Kulübede ölüleri diriltmeyle ilgili bir kayıt ve bir makale bulurlar. Kulübedeki gençler sesi dinleyip metni yüksek sesle okuduklarında farkında olmadan ormandaki korkunçluğu ortaya çıkarırlar. Kötülüğün açığa çıkmasıyla birlikte kötülük onları birer birer ele geçirmeye başlar.

Müdür:Sam Raimi

Oyuncular:Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Hal Delrich

10. Kaygı Seansı (2013)

İmdb: 7.5 

Özet: Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren, çiftliklerinde karanlık bir varlık tarafından terörize edilen bir aileye yardım etmek için çalışıyor. Kimliği belirsiz bir varlıkla başı belaya giren Perron ailesi, bu olayı çözmek için Ed ve Lorraine çiftinden yardım ister. Aileye yardım etmeyi kabul eden çift, düşündüklerinden daha kötü varlıklarla karşı karşıya kalır.

Müdür:James Wan

Oyuncular:Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

9. 28 Gün Sonra… (2002)

İmdb: 7.5 

Özet: Gizemli, tedavi edilemez bir virüs Birleşik Krallık’a yayıldıktan dört hafta sonra, bir avuç insan hayatta kalır ve sığınak bulmaya çalışır. Laboratuvarda şempanzelerin yaydığı bir virüs insanları öldürmeye başlar. Bu ölümcül virüse yakalanmayan bir grup insan hayatta kalabilmek için barınaklara gönderilir ama burada başka acılar da yaşarlar.

Müdür:Danny Boyle

Oyuncular:Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston

8. Sinek (1986)

İmdb: 7.6 

Özet: Bir bilim adamı, yeni icat ettiği ışınlanma cihazını kullanmaya çalışırken ölümcül bir kaza geçirir. Kendi icat ettiği ışınlanma cihazını kendi üzerinde denemeye karar verir ve bunu başarır ancak icat ettiği makinenin içinde bir sinek kalır. Bu sinek bilim insanının yavaş yavaş sineğe dönüşmesine neden olur. Bilim adamı karısındaki değişikliği de fark etmeye başlar ama artık çok geçtir.

Müdür:Kurt Neumann

Oyuncular:David HedisonPatricia OwensVincent Price

7. Diğerleri (2001)

İmdb: 7.6 

Özet: Karanlık, eski müstakil evinde ışığa duyarlı iki çocuğuyla birlikte yaşayan bir kadın, evin perili olduğuna ikna olmaya başlar. İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru Grace adında bir hanımefendi, iki çocuğuyla birlikte Jersey’deki bir malikaneye taşınır ve burada kocasının savaştan dönüşünü bekler. Grace, çocukları için bir dadı ama onlara güvenemez.

Müdür:Alejandro Amenabar

Oyuncular:Nicole Kidman, Elaine Cassidy, Christopher Eccleston

6. Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968)

İmdb: 7.8 

Özet: Bir avuç Pensilvanyalı, onları Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu Kıyısını harap eden et yiyen zombi ordularından korumak için eski bir çiftlik evine barikat kurar. Düşük bütçeli siyah beyaz sinemada ölüler tekrar hayata döner ve canlıları yemeye başlar. Birkaç kişi, gece hayatta kalmak ve kendilerini zombilerden korumak için kırsal bir konutta barikatlar kurdu.

Müdür:George A Romero

Oyuncular:Duane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman

5. Şeytan Çıkaran (1973)

İmdb: 8.1 

Özet: Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahibin yardımına başvurur. 12 yaşındaki kızının titreme ve garip sesler çıkarma sorunu yaşamasının ardından Chris, kızını birçok doktora gösterir ancak bir türlü akıl fikir bulunamaz. Kızını aynı zamanda psikiyatrist olan babaya götüren anne, çocuğunun içine şeytanın girdiğini öğrenir. Bunun üzerine küçük kızın ailesi çaresizce çocuklarını kurtarmaya çalışır.

Müdür:William Friedkin

Oyuncular:Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

4. Şey (1982)

İmdb: 8.2 

Özet: Antarktika’daki bir araştırma ekibi, kurbanlarının görünümüne bürünen şekil değiştiren bir uzaylı tarafından avlanır. Antarktika’ya giden araştırmacılar farklı olayların olduğunu fark ederler ve gizemli olayları çözmeye karar verirler. Ancak burada hiç tanımadıkları bir cinsle karşı karşıya gelirler.

Müdür:John marangoz

Oyuncular:Kurt Russell, TK Carter, Wilford Brimley

3. Delilik (1980)

İmdb: 8.4 

Özet: Bir aile kışı geçirmek için tenha bir otele gider. Jack’in doğaüstü sezgileri olan küçük oğlu, otelde yalnız olmadıklarını, geçmişten ve gelecekten gelen hayaletlerle yaşadıklarını görür ve ailesini buna ikna etmeye çalışır. Filmin ilerleyen bölümlerinde Jack, doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybeder.

Müdür:Stanley Kubrick

Oyuncular:Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

2. Kuzuların Sessizliği (1991)

İmdb: 8.6 

Özet: Clarice Starling, akademiden yeni mezun olmuş genç bir FBI ajanıdır. Clarice, kurbanlarının derisini yüzen sosyopatik bir katilin elinden bir kurbanı kurtarmakla görevlendirilir. Ancak Clarice bu seri katili bulmak için başka bir psikopat olan Dr. Hannibal Lecter ile yakınlaşması gerekiyor. Ancak genç casusun Hannibal’e yaklaşıp ondan yardım alabilmesi için önce psikopat hekimin inancını kazanması gerekir.

Müdür:Jonathan Demme

Oyuncular:Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

1. Yedi (1995)

İmdb: 8.6 

Özet: Biri çaylak diğeri gazi iki dedektif, yedi ölümcül günahı gerekçe olarak kullanan bir seri katili yakalamaya çalışır. Biri ayrılmak, diğeri zorla girmek üzere olan iki dedektif, kendilerini bir dizi cinayetin akıbetine doğru yol alırken ve yedi günah arasında ölülerle temasa geçen ipuçlarını ortaya çıkarırken bulurlar. Film, polisleri, ailelerini ve unutulmaz bir son getiren seri katili konu alıyor. Hıristiyanlıkta Yedi Ölümcül Günah; Kibir, Açgözlülük, Şehvet, Kıskançlık, Oburluk, Yıkıcılık ve Tembellik ile karşılaştırıldığında, kendi cinayetlerini işleyen bir seri katil ile suçlunun peşine düşen iki dedektifin hayatlarını anlatan bir film.

Müdür:david fincher

Oyuncular:Brad PittMorgan FreemanGwyneth Paltrow

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort