Haber

KPSS Lisans sınavında kurşun kalem ve silgi veriliyor mu? KPSS Sınavında kurşun kalem ve silgi dağıtılacak mı?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre KPSS Ehliyet Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz Pazar günü yapılacak. Sınavda adaylara belirli süreler verilecek ve sınav günü il/ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak. Sınav sonuçları 25 Ağustos’ta açıklanacak. Peki KPSS sınavında kurşun kalem ve silgi veriliyor mu? KPSS Sınavında kurşun kalem ve silgi dağıtılacak mı?

KPSS LİSANS SINAVINDA KALEM VE SİLGİ VERİLİR Mİ?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavlarında dışarıdan herhangi bir materyal getirilmesi yasak olduğundan gerekli materyaller set halinde ÖSYM tarafından dağıtılacaktır. ÖSYM tarafından temin edilecek sette; kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete.

KPSS GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ OLACAK?

ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan KPSS İmtihan giriş belgeleri ile ilgili açıklama şu şekilde;

Adaylar bu belgelerin internetten temin edecekleri renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında rastgele bir yazı, fotoğraf, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınav Giriş Belgesinin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında rastgele bir yazı, fotoğraf, işaret vb. adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Buna göre sınav giriş belgelerinin siyah beyaz veya renkli olmasının bir değeri yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu