Haber

Özel çavuş savcılarla tartıştıktan sonra gözaltına alındı

SAMSUN’un Vezirköprü ilçesinde halı saha maçında 2 savcıyla yaşadığı tartışma nedeniyle polis ekipleri tarafından gözaltına alınan uzman çavuş Aykan D. (25), adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tartışma futbol sahasının güvenlik kamerasına yansırken, karar gereği Aykan silah taşıyamayacak.

Olay, 9 Eylül günü gece yarısı sıralarında Vezirköprü ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde meydana geldi. Adliye ve askeri personel ile avukatların hazır bulunduğu halı saha maçında Aykan D. ile Cumhuriyet Savcıları Ş.D. ve H.Ö. Ortada tartışma çıktı. Sahadakiler ise ortaya girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı.

Uzman Çavuş Aykan D., sabah saatlerinde iki savcının talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Aykan D. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Aykan D., Vezirköprü Sulh Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adli kontrol kararı uyarınca Uzman Çavuş Aykan D. silah taşıyamayacak.

Aykan D., ifadesinde, “Avukat Ö.FA ile aramızda gerginlik yaşandı. Maçta bir pozisyon hakkında konuşuyorduk, bu da yanlış anlaşılmaya neden oldu. Sahada kimseyi tanımıyordum. Savcı Ş. D. bana ‘Neden bağırıyorsun ve jestler yapıyorsun?’ dedi. Dedi. O an bu cümlenin kime söylendiğini anlayamadım. Bana elini kaldırdı, savcı olduğunu sonradan öğrendim. Yanına doğru yürüdüm ve ‘Kimi arıyorsun?’ dedim. Beni kışkırtınca yaklaştım, o anda başka biri koşarak yanıma geldi ve ‘Bana bak’ dedi. “Kime hesap veriyorsun?” dedi. Çevremizdeki arkadaşlar müdahale etti ve daha sonra onun Savcı olduğunu öğrendim. H.Ö.Soyunma odasına gittiğimizde Savcı H.Ö., depodan benim bulunduğum yere geldi.Ben de kendisine ‘Savcı sen herkesin üstündesin’ dedim.’Sen böyle mi yürüyorsun?” dedim. ‘ diye sordu ve ardından özür diledi. Savcı Ş.D. orada bana ‘Bekle ve gör, seninle görüşeceğiz’ dedi. Kimseye küfür etmedim. Çevremdekilerin ağzımı kapattığını hatırlamıyorum. İddia edilen suçları kabul etmiyorum. “Küfür etmedim, hakaret etmedim” dedi.

Bölgede devam eden tartışma ise güvenlik kamerasına yansıdı.

yunusemre-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu