Ekonomi

İngiltere, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz e-sigara dağıtacak

İngiltere’de sigara içen 1 milyon tiryakiyi tütün ürünlerini bırakmaya teşvik etmek için ücretsiz elektronik sigara kiti dağıtılacak.

İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sigara içme oranını azaltmak için tasarlanan ulusal program kapsamında 1 milyon kullanıcının sigaralarını elektronik sigara ile değiştirmeye teşvik edileceği bildirildi.

Söz konusu programın dünyada bir ilk olduğunun altı çizilen açıklamada, bu kapsamda İngiltere’de sigara içen yaklaşık her 5 kişiden 1’ine elektronik sigara başlangıç ​​seti ve davranış desteği sunulacağı kaydedildi. Bu alışkanlığı bırakmalarına yardımcı olmak için.

Birleşik Krallık’ta 5,4 milyon kişi sigara içiyor

Hükümetin İngiltere’de sigara içme oranını 2030 yılına kadar yüzde 5’in altına çekmeyi taahhüt ettiği hatırlatılırken, hamile kadınların sigarayı bırakması için mali teşvikler sağlanacağı belirtildi.

Öte yandan açıklamada, İngiltere’de 5,4 milyon kişinin sigara içtiği belirtilirken, bu durumun önlenebilir hastalık ve ölümlerin en büyük nedeni olmaya devam ettiği belirtilirken, son bilgilere göre her 4 kişiden 1’inin sigara içtiği varsayılıyor. kansere bağlı ölümlerin tamamı sigaradan kaynaklanmaktadır.

erdemlihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu