Ekonomi

Çay, THY’nin ikram menüsünde “Rize çayı” adıyla yer alacak

Vali Ceber, yaptığı yazılı açıklamada, coğrafi işaret tescilli Rize çayının THY menüsüne girmesi için THY ile uzun süredir devam eden çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu THY’nin ikram menüsünde yer almanın büyük bir onur olduğunu ifade eden Çeber, şunları kaydetti:

“Türk Hava Yolları menüsünde Rize çayının yer alması tanıtım faaliyetlerine destek olacaktır. Ülkemizdeki çay üretiminin yüzde 72’sini oluşturan ve dünyada üzerinde kar olan tek çay olan Rize çayına da anlam katacaktır. hiçbir kimyasal madde kullanılmaz ve kendine has aroması vardır.Coğrafi işaret tesciline uygun olarak Rize çayının kendi adıyla sunulması gerçeği belirleyecek, tanıtım faaliyetlerine destek olacak, Rize’nin hakkını teslim edecek ve tüm hemşehrilerimizi memnun edecektir.”

THY’nin ürünlerinin Türkiye’nin her bölgesinde tanıtımı için çok değerli olduğunu vurgulayan Ceber, şöyle konuştu: “Türkiye’nin küresel bayrak taşıyıcısı olan ve dünyanın en çok uluslararası destinasyonlarına uçan THY yolcularının içini ısıtan lezzet, yüksek irtifalarda Rize çayı olacak. Bu sayede THY ile seyahat edecek milyonlarca kişi artık THY ile seyahat edecek. Rize’nin adını onların hatıralarına kazıyın.”ifadeleri kullandı.

Çeber, Türk çayına değer katan THY yetkililerine teşekkür etti.

dikiliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu