Haber

Ali Mahir Başarır: Bu İktidar Döneminde Bürokraside Devlete Değil Devlete Vefa Anlayışı Öne Çıktı

CHP Mersin Milletvekili Ali Yetenekli Başarır, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin’in halen görevde olmasına rağmen AKP Karaman Milletvekili adayı olduğunu sosyal medya üzerinden açıklamasıyla ilgili soru önergesi sundu. Başarır, “Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu hukuksuz cesareti, AKP iktidarının yargı üzerindeki etki ve baskısından kaynaklanmaktadır. Bu davranışının temelinde ‘Ben zaten iktidardan adayım, bir şey olmaz’ anlayışı yatıyor. Ne yazık ki bu iktidar döneminde bürokrasinin “Devlete değil, devlete sadakat anlayışı ön plana çıkmıştır. Bu durum devletin iç mekanizmasını bozmak, liyakat ilkesini vefa anlayışına dönüştürmektir.”

Ali Becerili Başarır, Milli Eğitim Bakanı’nın talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Devlete Tarafsızlık ve Sadakat” başlıklı 7’nci maddesini hatırlattı. Mahmut Özer cevaplanacak. Başarır, “Maalesef bu iktidar döneminde bürokraside devlete bağlılık değil, hükümete bağlılık anlayışı öne çıktı. Bu durum devletin iç mekanizmasını kırıyor, liyakat ilkesine dönüşüyor. vefa anlayışına dönüşüyor. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü sadece bir örnek. Benzer olayları okuyoruz” dedi.

“Böyle bir zihniyet var mı”

Çağrır, Milli Eğitim Bakanı’na hitaben, “Böylesine önemli bir kurumda önemli görev yapan birinin hukuk bilgisizliğinden mi, yoksa çocuklarımızın eğitimini emanet eden zihniyetten mi yanayım” dedi. Böyle bir bireye Neyi savunayım ki Böyle bir zihniyet olur mu Allah bilir bu şahıs siyasi partidir Üyeliği de vardır İl Milli Eğitim Müdürü herhalde ‘Türkiye’den Cumhurbaşkanı çıkarsa’ diye düşündü. Parti, İlçe Milli Eğitim Müdürü partiden neden olmasın?” dedi.

“PARLAMENTO ADAYLIĞINI PAYLAŞACAĞINI DUYMADI”

Ali Mahir Başarır, önergesinde şunları söyledi:

“Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, AK Parti Karaman Milletvekili adayı adaylığını henüz görevinin başındayken ve yasal seçim takvimi yokken sosyal medya hesaplarından paylaşmaktan çekinmedi.

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Devlete Tarafsızlık ve Bağlılık” başlıklı 7’nci maddesinde “Devlet görevlileri herhangi bir siyasi partiye üye olamaz, partinin yararını veya zararını hedef alan davranışlarda bulunamaz.” hiçbir siyasi parti, kişi veya grup; ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayrımlar yapamaz, hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı açıklama ve eylemlerde bulunamaz ve bu eylemlere iştirak edemezler.

“HÜKÜMET PARTİSİNİN YARGI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ VE BASKISI BU HASARIN ALTINDA MIDIR”

Ali Mahir Başarır, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

“İlgili yasalara açıkça aykırı davranan ve hareket eden Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı mı? Açıldıysa sonuçları ne oldu?

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, daha seçim takvimi bile açıklanmadan milletvekili aday adaylığını nasıl bir siyasi parti logosuyla sosyal medyada paylaşır? Bu vahşetin arkasında iktidar partisinin yargı üzerindeki etkisi ve baskısı mı var?

657 Sayılı Kanun’dan haberi olmayan Mustafa Sezgin’in siyasi parti üyeliği de var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu