Haber

Eskişehir’deki tefecilik operasyonunda yakalanan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı

Jandarma ekiplerinin Eskişehir’de düzenlediği tefecilik operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte 3 kişinin mağdurlara zorla senet imzalattığı, mağdurların gayrimenkul ve araçlarına el koyduğu, paralarına zorla el koyduğunun duyulması üzerine soruşturma başlattı. baskı, kuvvet ve şiddet yoluyla.

Ekiplerin yaptığı incelemede şüphelilerin, senet ile borç verdikleri kişilerden alacaklarını cebir ve şiddet kullanarak iki katına çıkardıkları, mağdurların taşınmaz ve araçlarına el koydukları belirlendi.

“Şehit Korgeneral Şafak Evran” adı altında gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramada, 6 isme yazılmış 6 milyon lira değerindeki faturalar, isimlere yazılan senetlerin fotokopisi, tapuları 1.5 milyon lira değerindeki tapu, 95 adet boş senet, 13 adet 9 yıllık senet bulundu. Milimetre çapında fişekler, kelepçeler, 3 bin 110 lira ve 3 adet cep telefonu ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler MT ve YT, sulh ceza hakimliği tarafından “tefecilik” suçundan tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

sur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu