Haber

Türk Güreş Camiası Gala Gecesinde Buluştu

– Türk güreş camiası gala gecesinde buluştu

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Gurur Eroğlu:

“Gelecek yüzyılın şampiyonlarını hazırlıyoruz”

Bakan Osman Aşkın Bak, 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya istedi

İSTANBUL – Türkiye Güreş Federasyonu’nun 100. kuruluş yılı kapsamında Türk güreşine katkı sağlayanlar gala gecesinde buluştu. gençlik ve SporBakan Osman Aşkın Bak, 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya istediklerini vurgularken, Başkan Eroğlu, “Geçen 100 yılın şampiyonuyduk, şimdi gelecek yüzyılın şampiyonlarını hazırlıyoruz” dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun 100. kuruluş yılı nedeniyle ‘Gala Gecesi’ Pullman İstanbul Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Dünya Güreş Birliği Lideri Nenad Laloviç, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçilerin yanı sıra güreş antrenörleri, birçok ülkeden başarılı güreşçiler ve Türkiye Güreş Federasyonu üyeleri katıldı. basın katıldı. Türk güreşinin başarılı tarihinin katılımcılarla paylaşıldığı programda, uluslararası şampiyonluklar kazanan milli sporcuların görüntüleri ekrana yansıtıldı.

Şeref Eroğlu: “Gelecek yüzyılın şampiyonlarını hazırlıyoruz”

Gecede bir konuşma yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Gurur Eroğlu sözlerini kazandığı Türk güreşine teşekkür ederek başladı. Eroğlu, “Bugün federasyonumuzun, yurdumuzun kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. 100 yılda yüzlerce Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu yetiştirmiş bir aileyiz. Güreş Türk’ün bayrağıdır, dimdik ayaktadır.” “Geçen 100 yılın şampiyonuyduk, şimdi gelecek yüzyılın şampiyonlarını hazırlıyoruz. Geçmişimiz ve geleceğimiz arasında bir köprü kurduk. Bir dönemden diğerine geçiyoruz. Güvenimizi koruyarak ve koruyarak ama gelecek için güçlenerek çağdan çağa geçiyoruz” dedi.

Bakan Bak: “Paris’te madalya istiyoruz”

Güreş ailesinin bir parçası olmanın çok güzel olduğuna işaret eden Bakan Osman Aşkın Bak, “Türk güreşinin geçmişte aldığı başarıların üzerine koyarak devam edeceğine inanıyoruz. Pahalı lidere başarılar diliyoruz. desteğimiz onunla.Türk güreşinin içinden gelen bir spor olan Türk güreşini çok seven bir Cumhurbaşkanımız var.Bir Bakanımız var Türk güreşinin birbirinden değerli şampiyonları var.Böyle güçlü bir ailenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Önce yeni şampiyonlara ihtiyacımız var” diyerek geceye katılan eski güreşçilerin isimlerini sıralarken, salondakiler de alkışlarla karşılık verdi.

Nenad Laloviç: “Güreş Türklerin DNA’sında var”

U17 Dünya Güreş Şampiyonası için İstanbul’da bulunan Dünya Güreş Derneği Lideri Nenad Laloviç de gecede yaptığı konuşmada ay yıldızlı güreşçileri övdü ve şunları söyledi:

Lider Eroğlu, “Güreş federasyonunun 100. yılının, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına denk gelmesi tesadüf değil. Çünkü güreş Türklerin DNA’sında var. Siz bu sporda çok başarılısınız” dedi. Türkiye son yüzyılda büyük başarılar elde etti ama önümüzdeki yüzyılda Türkiye’de yeni bir gelişme olacak” dedi. “Sporcuların önünde gerçekten çok büyük bir engel yok. Eski başarıyı korumak, bir pencere açıp geçmişe bakmak çok önemli. Böylesine güçlü bir başarıyı elde etmek ve en az bir asır sürdürmek kolay bir iş olmayacaktır.”

Türk güreşine emeği geçenlere plaket

Başkan Eroğlu, konuşmaların ardından Bakan Osman Aşkın Bak ve Nenad Laloviç’e günün anısına güreş ayakkabısı takdim etti. Daha sonra Erdem Eroğlu, eski şampiyon güreşçiler Ahmet Ayık, dünya şampiyonları İstek Kayaalp, Taha Akgül ve Burhan Akbudak ile Kırkpınar başpehlivanı Ahmet Taşçı’ya ‘Türk Güreşinin 100. Yıldönümü’ plaketlerini takdim etti.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından gala gecesi konserle son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu