Ekonomi

TSKB, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta yeni okul kütüphaneleri açtı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta iki yeni okul kütüphanesi açtı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, nitelikli kalkınma ve sürdürülebilir gelecek vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren TSKB, deprem bölgelerindeki toparlanma çalışmalarını sürdürüyor.

TSKB, geçtiğimiz yıl Adıyaman Gölbaşı’nda inşa ettiği okul kütüphanesinin ardından bu yıl da Gaziantep’in Nurdağı ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinde iki kütüphane daha açtı.

Cumhuriyetin 100. yılında “11 ilde 11 kütüphane” hedefiyle yola çıkan banka, çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlayacak çeşitli akıl oyunları ve eğitim destek araçlarını içeren zenginleştirilmiş okul kütüphaneleri (Z-Kütüphane) geliştirdi. çocuklara yönelik zengin bir kitap koleksiyonunun yanı sıra eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla kurulmuştur. kurmaya devam ediyor.

Açıklamada, kütüphanelerin açılış törenindeki konuşmasına yer verilen TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, 2025 yılına kadar 11 ilde 11 zenginleştirilmiş okul kütüphanesi açma sözü verdiklerini, kısa sürede 3 okul kütüphanesini bölgeye kazandırdıklarını belirtti. , “Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiğimiz kütüphane açılışları öğrencilerimize ve ülkemize fayda sağlayacaktır” dedi. “Umarım faydalı olur. Diğer illerimizde de kütüphaneleri tamamlayarak daha fazla öğrencimizin geleceğine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Deprem bölgelerindeki toparlanmaya destek olmak amacıyla büyük bir sorumluluk duygusuyla çalışmaya devam ettiklerini belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

“Banka olarak ilk günden bu yana hem insani yardımlarımızla hem de sürdürülebilir finansman olanaklarımızla bölgemizle yakın temas halindeyiz. Sosyal sorumluluk projelerimizle de bölgenin güzelleşmesine katkıda bulunuyoruz. Açılış projemizi zenginleştirerek sürdürüyoruz. Çocuklarımızın geleceklerine katkı sağlamak amacıyla 11 ildeki okul kütüphaneleri.Adıyaman,Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta “Açtığımız kütüphaneler gençlerimizin ve öğrencilerimizin yolunu aydınlatmaya, onlara umut vermeye devam edecek. 2025 yılına kadar 8 ilimizdeki kütüphaneleri tamamlayarak daha fazla öğrencimizin geleceğine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

payashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu