Haber

Trabzon’da SMA Tip 1 Bebeğe Yardım Kampanyası

ESRA PARILTI PERVAN

Trabzon Türkiye’de SMA Tip 1 tanısı konulan 6 aylık Altuğ Güray Bayraktar hayata tutunmak için destek bekliyor. Altuğ’un annesi Yazgı Bayraktar, “Bu parayı kendi başımıza toplayamayacağız, herkesin yardımını bekliyoruz. Lütfen ellerimizden tutun ve bizi bırakmayın. Çocuğumda henüz bir belirti yok ama ne olduğu belli değil” dedi. Yarın olacak. Bununla yaşamak istemiyoruz.”

Kader ve Ömer Bayraktar çiftinin Trabzon’da üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Altuğ Güray Bayraktar’ın, 5 günlükken alınan topuk kanı sonucu SMA Tip 1 hastalığına yakalandığından şüphelenildi. KTÜ Tıp Fakültesi’nde alınan örnek ve özel laboratuvarda yapılan inceleme sonucunda SMA Tip 1 tanısı konuldu.

“KAMPANYAMIZ ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR”

Baba Ömer Bayraktar şunları söyledi:

“Altuğ’un SMA Tip-1 ölümcül kas hastalığı var. 5 günlükken topuk kanı sonucu SMA hastası olduğunu öğrendik. Valilikten izin alıp 2 ay içinde kampanyayı başlatmaya çalıştık. 2 ay sonra başardık, kampanya başlayalı 4 ay oldu ve şu anda yüzde 26’lık bir artış var.” Sınırlarımız içerisindeyiz, çok yavaş ilerliyoruz. Sesimizi duyuramadık. Karadeniz insanımızın çok hassas olduğunu biliyorum. Bizi tanımadıkları için bize ulaşamadılar. Sesimizin Karadeniz halkının tüm Türk vatandaşları tarafından duyulmasını istiyoruz. Onlara ulaşabilmek istiyoruz. Lütfen bizi bu yolda yalnız bırakmayın. Çocuğumuzun sağlığına kavuşması için gereken miktar 1 milyon 819 bin 500 dolar. Bu miktarı tek başımıza ya da çevremizdekilerle toplama imkanımız yok çünkü bu miktar çok büyük bir miktar. Burada sizin katkınıza ihtiyacımız var. Biz bu parayı toplamaya çalışırken hem çocuğumuzun hastalığıyla hem de dolarlarla uğraşıyoruz. Durumla boğuşuyoruz. Aslında çok çaresizim. Çocuğumda henüz herhangi bir semptom başlamadı ama her sabah Altuğ’un başına gelenlerin dehşetiyle uyanıyoruz, bu endişeyle uyanmaktan o kadar yorulduk ki.

“ÇOCUĞUMUZU KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”

Anne Mukadderat Bayraktar şunları söyledi:

“Oğlumuzun doğumunu sabırsızlıkla beklerken bu heyecan 5 gün sürdü. 5 günün sonunda hayatımıza SMA girdi. Bunu duyunca yıkıldık. Hayatımızda 2 ay diye bir şey yok. Çocuğumuzla uyuduk mu, uyandık mı, yedik mi içtik mi, diğer çocuklarımızla neler yaşadık bilmiyoruz.. Kampanyamıza başladığımız için 2 ayın sonunda aklımız başına gelmek zorunda kaldı. çocuğumuzun güzelliği için. Sadece Altuğ değil, hayatımızda başka çocuklarımız da var, onlara gücümüz yetmiyor. Bu parayı kendimiz toplayamayacağız, herkesin yardımını bekliyoruz. Lütfen ellerimizden tutun, yapmayın. bırakın bizi. Çocuğumun şu an semptomu yok ama yarın ne olacak? Olup olmayacağı belli değil. Biz bununla yaşamak istemiyoruz. Biz SMA’yı seçmedik. Şu ana kadar kimseden bir şey talep etmedik. Şu an çaresiz olduğumuz için oğlumun sağlığına kavuşması için herkesten yardım bekliyoruz, kesinlikle yalvarmıyorum, direniyorum. Oğlumu kaybederek bizi lütfen görmezden gelmeyin “Ben bunu istemiyorum. Desteğiniz çok değerli. Çocuk kokusu cennet kokusudur, lütfen beni bu kokudan mahrum etmeyin.”

Altuğ Güray Bayraktar’a yardımcı olacak hesap numaraları:

TL : TR78 0001 0090 1057 1958 5050 01

DOLAR: TR51 0001 0090 1057 1958 5050 02

AVRUPA : TR24 0001 0090 1057 1958 5050 03

Kaynak: ANKA / Yerel

saricakayaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu