Haber

SULTANGAZİ’DE DAİRELERE GİRİŞLERDE CEZA MAKİNASI GÖRÜNDÜ VE KEŞFEDİLDİ

SULTANGAZİ’de cerrahi maskeli 2 kadın, kartla dairelerin dış kapılarını açarak içeri girdi. Apartmanda katları tek tek dolaşan şüpheli iki kadın, fark edilmesi üzerine apartmandan ayrıldı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Kadınlardan birinin 31 farklı suçtan 105 yıl hapis cezası alan ve hamile olduğu için cezası ertelenen Pınar Ura olduğu öğrenildi.

Olay, Eski Habibler Mahallesi’nde meydana geldi. Son haftalarda apartmanlara musallat olan cerrahi maskeli iki kadın, kartla apartmanların dış kapılarını zorlayarak apartmanlara girdi. Tek tek tüm katları dolaşan iki bayan, girdikleri iki farklı apartmanın sakinleri tarafından fark edildi. Hanımlardan biri hamile olduğunu ve kıyafet bağışı topladıklarını söyleyerek arkadaşıyla olay yerinden ayrıldı.

O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Kadınlardan birinin girdiği konutlardan hırsızlık yaptığı gerekçesiyle 31 farklı suçtan aranan ve 105 yıl 2 hapis cezası alan 35 yaşındaki Pınar Ura olduğu ortaya çıktı. ay. Ura’nın 15 Eylül 2022’de Zeytinburnu metro istasyonunda polis tarafından yakalandığı ve hamile olduğu gerekçesiyle cezasının ertelendiği öğrenildi.

Apartman sakinlerinden İbrahim Can yaşananları, “Bir gün önce biri gelip tüm zillere bastı. Çabuk ertesi gün bu iki hanım tekrar geldi. Kapıyı aletle zorla açtılar. Ellerinde bir kart olduğunu düşündüğümüz apartmanın girişinde kimse var mı diye önce kontrol ettiler sonra bildiğimiz kadarıyla o evde olmayan daireleri tespit edip bakıyorlar. Gün be gün bir yabancının kapısını zorlarlarken merdivenlerde apartman sakini bir bayanla karşılaşırlar ‘Bunun için geldik’ derler ve koşarak giderler. hızlıca uzaklaştık bu manzaraları polise de verdik bugün sosyal medyadan ve internet sitelerinden bu kişilerin adli sicillerinin olduğunu öğrendik burada bir kaç binaya daha gittiler temin etsinler ahmak hırsız diyorlar. Apartman girişine tedbir amaçlı güvenlik kamerası yerleştirdik hatta kucaklaştık. İmzalıyoruz ama ciddiye almıyorlar, yapacaklarını yine yapıyorlar” dedi.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu