Ekonomi

Son dakika: EYT ile ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi

Haber7/Özel

Kahramanmaraş’ta 10 ili yerle bir eden depremlerin ardından milyonlarca Yaşlı Emeklinin (EYT) beklediği düzenlemede bir erteleme olup olmadığı gündeme getirildi. Bazı basın organlarında konunun AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) görüşüldüğü ve EYT düzenlemesinin bir yıl ertelenmesinin önerildiği iddia edildi.

Haber7.com, konunun AK Parti MYK’da gündeme getirilmediği bilgisine ulaştı. Ancak MYK toplantısı öncesinde konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millete söz verdik” sözleriyle EYT yönetmeliğinin bugünkü haliyle geçirilmesi talimatını verdiği ortaya çıktı.

AK Parti’den üst düzey kaynaklardan alınan bilgiye göre, Meclis’in bu hafta toplanması halinde EYT’nin de gündeme alınacağı belirtildi.

TBMM 21 ŞUBATTA AÇILACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis’in açılış tarihi olan 14 Şubat’a ilişkin twitter hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler doğrultusunda milletvekillerimizi depremzedelere yardım etmeleri ve acılarını paylaşmaları için deprem bölgelerine gönderiyoruz.

Bu nedenle TBMM’yi 21 Şubat’a kadar tatil etme kararı aldık. 21 Şubat Salı günü saat 15:00 itibarıyla Meclis gündemindeki kanun tasarılarını görüşmek üzere çalışmalarına devam edecek.

KAYNAK: HABERLER7

cermikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu