Haber

Sinop açıklarında yanan gemi Ordu’ya getirildi

SİNOP açıklarında alev alan Panama bandıralı kuru yük gemisi ‘Beata Alfa’, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait 2 kurtarma römorkörü ile Ordu’nun Ünye Limanı’na çekildi. Yangınla ilgili soruşturma tamamlandıktan sonra gemi onarılacak.

Bozburun açıklarında, 18 Aralık’ta Romanya’nın Köstence Limanı’ndan havalanan ve Trabzon Limanı’na yanaşan Panama bandıralı kuru yük gemisi ‘Beata Alfa’da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri yangına müdahale etti. Dumandan etkilenen ve yaralanan 13’ü Mısır uyruklu 16 kişilik mürettebat balıkçı tekneleriyle limana götürülerek sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı. Yangın römorkörlerle kontrol altına alınarak söndürüldü.

KAPTAN ARANIYOR Yaralı 10 mürettebattan 6’sı, Sinop Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Durumu ağır olan 4 mürettebat çevredeki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yangında yaklaşık 15 mil sürüklenerek Gerze sahiline ulaşan gemide alevlerden kurtulmak için denize atlayan kaptan Mısırlı Hüsam Sabit’i arama çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü dalgıç polislerinin havadan ve denizden yaptığı aramalarda kaptanın izine henüz ulaşılamadı.

Yangında hasarın tespitine yönelik incelemelerin tamamlanmasıyla birlikte kuru yük gemisi için kurtarma çalışmasına başlandı. Ordu’nun Ünye Limanı kıyılarına getirilen gemi için geniş güvenlik önlemi alındı. Yapılan değerlendirmenin ardından Ünye Limanı tedbir amaçlı boşaltıldı. Ardından gemi, Fatsa Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri eşliğinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için 2 kurtarma römorkörü ile limana çekildi. Yangınla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından geminin bakım ve onarıma alınacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu