Haber

Pentagon: 17 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’deki ABD kuvvetlerine toplam 27 saldırı düzenlendi

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick RyderGünlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Ryder, IrakVe Suriye’konumlanmış Amerika Birleşik DevletleriVe koalisyon“17 Ekim’den bu yana kendi kuvvetlerine yönelik toplam 27 savunma saldırısı” küçük çaplı saldırı“Gerçekleşen bilgileri paylaşarak, bu baskınların 16’sının Irak’ta ve 11 Suriye’de olduğunu belirtti.

Saldırıyı gerçekleştiren grupların İran tarafından desteklendiğini bildiklerini savunan Ryder, bu nedenle İran’ı sorumlu tuttuklarını ve ABD askerlerinin korunması için gereken her şeyin yapılacağını kaydetti.

ABD, CENTCOM bölgesine 300 asker daha gönderdi

Pentagon Sözcüsü, toplantıda ABD’nin Merkezi Komuta (CENTCOM) bölgesine 300 asker daha konuşlandırma kararı aldığını açıklayarak, şunları söyledi: Bu ek kuvvetler, halihazırda bölgede bulunan kuvvetlere yeni yetenekler, patlayıcı mühimmat imha iletişimi ve diğer destekleri sağlayacak.” söz konusu.

Ryder, söz konusu güçlerin nereye konuşlandırılacağına ilişkin bilgi vermezken, İsrail’e gitmeyeceklerini, bölgesel caydırıcılık çabalarına destek vererek ABD güçlerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bir soru üzerine Ryder, Yemen’deki Husilerin de İsrail’e yönelik orta menzilli balistik füze fırlatıldığına dair bilgilerinin bulunduğunu, İsrail’in bu saldırıyı önlediğini ve ABD’nin bu saldırıyı engellediğini ifade etti. daha geniş bölgesel çatışmayı önlemekGelişmeleri takip ettiğini vurguladı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin sorulara yanıt veren Ryder, İsrail’e destek vermeye devam edeceklerini ancak İsrail’in operasyonları hakkında konuşmayacaklarını, sivillerin korunması ve savaş malzemelerinin değerlendirilmesi konusunda temasların devam edeceğini savundu.

habercatalca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu