Haber

Pastör Çevik’ten AK Parti Buca’ya anlamlı ziyaret

Türkiye’nin Stokholm Büyükelçiliği önünde Müslümanların kutsal kitabını yakan İsveçli siyasetçi Rasmus Paludan, İslam dünyasının yanı sıra Hristiyan dünyasının temsilcilerinden de tepki aldı.

Buca Protestan Baptist Kilisesi Papazı Ertan Çevikİsveç’te yaşanan menfur olayın ardından Yalçın Şirin, Türkiye’nin ve İslam aleminin yanında olduklarını göstermek için sevgiyi temsil eden orkide çiçeğiyle, K Parti İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğluziyaret .

Buca Protestan Kilisesi temsilcilerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, başta İslam olmak üzere tüm dinlerin ana ideolojisinin barış olduğunu hatırlattı.

“Faşist ve alçakça bir eylem”

Hakan Kalfaoğlu, İsveç’teki kaba olayı en hafif tabirle faşist ve alçakça bir hareket olarak gördüklerini belirterek, “Bu eylemi tüm Hristiyan alemine mal etmek yanlış olur. Bu faşist ve ırkçı kişiler, sistemli bir şekilde Türkiye üzerinden İslam’ı kötü göstermeye çalışan alçaklardır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümetimiz gereken tepkiyi en üst perdeden gösterdi. Umarım bu olay son olur.”

Buca Protestan Baptist Kilisesi Papazı Ertan Çevik, İsveç’teki Müslümanların kutsal kitabı Kuran’a yönelik saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Protestan olarak yapılanları hiçbir zaman kabul etmediler ve resmi internet sitelerinden duyuru yayınladılar. bu olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, Hristiyan dünyasındaki yaraların kapanmasının sorun olduğunu ve bu oyunlara gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu