Haber

Paribu Ekibi ve İhtiyaç Haritası Hatay’da 400 çocuk ve gence fayda sağlayacak spor sahası inşa etti.

Türkiye’nin lider teknoloji şirketi ve lider kripto para platformu Paribu çatısı altındaki Team Paribu, İhtiyaç Haritası ile birlikte Hatay’da bulunan Container Lifetime Area’da çocuklar ve gençler için çok amaçlı spor sahası inşa etti.

 

Paribu çatısı altındaki Team Paribu, toplumsal fayda odaklı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Team Paribu ve Requirements Map işbirliğiyle yürütülen Team Paribu With You projesi, 6 Şubat depremi sonrası deprem bölgesine odaklandı. Paribu Takımı, Muhtaç Haritası ve Eda Fazilet liderliğinde, Paribu Takımı sporcularının da katkılarıyla deprem bölgesindeki çocuk ve gençlerin ‘sporla şifalanması’ için çalışmalara başlandı. Bu anlayışla hayata geçirilen “Team Paribu Spor Sahaları Sizlerle” projesi kapsamında Hatay’da sarsıntı bölgesindeki ilk spor sahası yapıldı.

7 Ağustos’ta Paribu Takımı proje grubu, A Milli Kadın Voleybol Grubu kaptanı Eda Fazilet, Paribu Takımı sporcularından milli cimnastikçi Ahmet Önder’in katılımıyla Konteyner Yaşam Bölgesi’ndeki spor sahasının açılışı gerçekleştirildi. Bu proje ile yaklaşık 400 çocuk ve gencin sporun güzelleştirici gücünden faydalanması bekleniyor.

Çocuklar ve gençler sistemli bir şekilde spor yapma imkanına sahip olacak.

Bu proje sayesinde 6-18 yaş arası yaklaşık 400 çocuk ve genç, yaşam alanı içerisinde yer alan bu alanda eğitmenler eşliğinde spor yapma imkanı bulacak. Ayrıca ilerleyen süreçte Klinik Spor Psikoloğu Berceste Şeber de aile, çocuk ve gençlerle toplantılar yaparken, Paribu Takımı sporcuları da saha ziyaretlerinde bulunacak.

Yasin Oral: “Desteğimizi sürdüreceğiz”

 

Team Paribu Spor Sahası’nın açılışı öncesinde Yasin Oral, Eda Fazilet, Ahmet Lider ve Esra Arslan projeyle ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştılar. Ardından çocuklar ve gençler, Eda Fazilet, Ahmet Lider ve proje koçları Nurten Rahmet ve Kerem Yılmaz eşliğinde sahada ilk antrenmanlarını gerçekleştirdiler.

 

Paribu CEO’su Yasin Oral, projeyle ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Depremin üzerinden 6 ay geçti. Paribu olarak ilk günden beri bölgeye ve bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik farklı alanlarda vakıf çalışmaları yürütüyoruz. İhtiyaç Haritası ile birlikte yürüttüğümüz Team Paribu With You projemizde bu yıl tüm odağımızı sarsıntı bölgesine odakladık. Bugün Hatay’da çocukların ve gençlerin yararlanabileceği Konteyner Yaşam Alanı’nda çok amaçlı spor alanını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde farklı alanlarda da temellerimizi atmaya devam edeceğiz.”

 

Paribu Ekibi Afet Bölgesi Spor Sahaları Projesinde Sizlerle Çocuk ve gençlerin spora kazandırılması amaçlanıyor.

 

İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan, Team Paribu With You projesi kapsamında bugüne kadar yapılanlardan bahsederken, Konteyner Yaşam Bölgesi’ndeki 400 çocuk ve gencin faydalanabileceği spor alanı projesinin sürecinden de bahsetti. . Projeye liderlik eden A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan Eda Fazilet, duygularını şu cümlelerle özetledi: “İlk günden beri kaptanlığını yaptığım Paribu Takımı İhtiyaç Haritası ile birlikte Paribu Takımı seninle projesinde; özellikle çocukların ve gençlerin yaralarını sarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sporun düzeltici gücüne olan inancımızla, Konteyner Yaşam Alanı’nda çok amaçlı bir spor alanı inşa ettik. Grubumuzdaki olimpik branşları da göz önünde bulundurarak profesyonel eğitmenler eşliğinde çocuk ve gençlerin sporla gelişmelerine ve güzelleşmelerine temel olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Açılış etkinliğinde Klinik Spor Psikoloğu Berceste Şeber, Team Paribu Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi’nin kapsamı ve etkisi hakkında sizlerle şunları paylaştı: “Maalesef 6 ay önce çok üzücü ve yıkıcı olan büyük şok felaketi yaşadık. tüm ülkemiz için yani ilk günden itibaren Team Paribu çatısı altında önceliğimizi bu bölgeye yönelttik. Paribu Takımı Yanınızda Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi’nin en değerli temalarından biri de manevi destek olacak. Güzelleşme sürecinde sporun rolü her zaman çok değerlidir. Özellikle normalleşme sürecinde işlevselliği sürdürmek için en değerli başa çıkma formüllerinden biri duyguların akışına bırakmaktır. Spor bu anlamda değerli bir araç ve bu proje ile çok sayıda çocuk ve gence yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

tatvan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu