Haber

Manisa Belediyesi hangi partili? Manisa belediyesi hangi parti tarafından yönetilmektedir? Manisa Yerel Seçim Sonuçları!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 2019 seçimlerinde Lider adayları; Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Cengiz Ergün İyi Parti’nin adayı Orkun Şıktaşlı, HDP’nin adayı Naci Sönmez, Demokrat Parti’nin adayı Şule Tunalı, Saadet Partisi’nin adayı ise Murat Yaşar Güner oldu. 2019 Manisa yerel oy Sonuçlar sandıkların açılmasıyla belirlenirken, partilerin belediye başkan adaylarının oy oranları da kullanılan toplam oylara göre belirlendi. Peki Manisa Belediyesi hangi partili? Manisa belediyesi hangi parti tarafından yönetilmektedir? Manisa Yerel OySonuçlar!

MANİSA BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

Yüksek Seçim Komisyonu tarafından açılan sandıklar sonucunda resmi bilgiler açıklandı. 2019 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçim sonuçlarına göre Uygun Parti’nin adayı Orkun Şıktaşlı yüzde 38,05 oy alırken, MHP’nin adayı Cengiz Ergün ise yüzde 52,77 oyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

CENGİZ ERGÜN KİMDİR?

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa’da doğdu. Eğitim ve askerlik gibi zorunlu ayrılıklar dışında hayatının büyük bir kısmını Manisa’da geçirdi. Merhum Cemal Ergün ve merhum Nihal Ergün’ün oğlu Cengiz Ergün, sırasıyla Murat Germen, Necatibey ve Gazi İlkokullarında okudu. Ortaokulu Şehitler Ortaokulu’nda, liseyi İzmir Fatih Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde aldı ve 1980 yılında mezun oldu.

Erzincan’da vatani görevini tamamladıktan sonra Manisa’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurarak ticaret hayatına başladı. Müteahhit olarak Manisa’da özellikle Uncubozköy Mahallesi’nde birçok projeyi başarıyla hayata geçirdi. 30 yıllık iş hayatında hiçbir devlet, belediye veya bayındırlık ihalesi almadı. 1981 yılında en büyük destekçisi ve eşi Şeyda Ergün ile evlendi. Cengiz Ergün, Hande ve Merve adında iki kız çocuğu babasıdır.

Manisa’ya hizmet amacıyla çeşitli dönemlerde sosyal faaliyetlerde yer aldı. Bunlardan Manisaspor Kulüp Başkanlığı en büyük gurur kaynağıydı. 1999-2000 futbol sezonunun ikinci yarısında yapılan Genel Kurul’da Manisaspor Kulüp Lideri seçildi. Kendisi ve ekibi, 2004-2005 futbol sezonunda Manisaspor’u tarihinde ilk kez 3. Lig’den Süper Lig’e taşıdı. Bu başarı Manisa için sportif, sosyal ve ekonomik açıdan bir dönüm noktası oldu.

27 Aralık 2008’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden Manisa Belediye Başkanı Adayı olarak halkın karşısına çıktı. 29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde Manisa halkının desteğiyle Manisa tarihinin en yüksek oyu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi. 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü. Çöp sorunlarından parklara, kaldırımlardan yollara, sosyal etkinliklerden spora, tarihi alanlardan ilçe ve köylere kadar ayrım gözetmeksizin birçok prestijli projeye imza attı.

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden tekrar aday olup kazanarak Manisa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu