Sağlık

Lösemi çocukluk çağı kanserleri arasında ilk sırada yer alıyor

İSTANBUL (İGFA) –LÖSEV’den “15 Şubat Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü” dolayısıyla yapılan açıklamada, Türkiye’de her yıl 5 binden fazla çocuğa kanser tanısı konulduğu kaydedildi.

Çocukluk çağı kanserlerinin en çok ilk 5 yaş döneminde görüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen kanser türü lösemidir. Yaygın olarak kan kanseri olarak bilinen lösemi, yüzde 30’unu oluşturmaktadır. Çocukluk çağı kanserleri. Çocukluk çağı kanserlerinde erken tanı.” Tüm kanser türlerinde olduğu gibi tedavi başarısını da etkilemektedir. Erken teşhisle çocukluk çağı kanserlerinde tedavi oranı yüzde 80’e ulaşıyor. Bu nedenle LÖSEV olarak ailelerin belirtilere dikkat etmelerini öneriyoruz. Bu konuda ebeveynlerin farkındalığının artırılması hayat kurtarıcı rol oynuyor. Çocuklarda görülen kanser belirtileri “Genellikle yetişkin kanser hastalarında görülen belirtilerden farklıdır. Lösemide en sık görülen belirtiler arasında ateş, kemik ağrısı, halsizlik, solgunluk, morarma ve lenf düğümlerinin büyümesi yer alıyor.”

LÖSEV: “KANSERLE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’de kanser vakalarının her geçen gün arttığını belirten LÖSEV, çevresel faktörlerden tüketilen kansere neden olan gıdalara kadar birçok faktörün vakaları artırdığına dikkat çekti. Açıklamada, lösemi ve kanserin uzun ve zorlu bir süreç olsa da tedavi edilebilen hastalıklar olduğu belirtilerek, “LÖSEV olarak çocuk, yetişkin fark etmeksizin tüm kanser tanılarına destek veriyoruz. Maddi ve manevi olarak bu dönemde çocuklarımıza ve ailelerimize her konuda destek oluyoruz. Tedavi masraflarından kuru gıda ve gıdaya kadar çocuklarımıza ve ailelerine her konuda destek oluyoruz.” “Et ihtiyacından eğitime, sosyal yardımlardan manevi desteğe kadar bütünsel bir yaklaşımla lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklarımızın ve ailelerinin yanındayız. LÖSEV olarak 25 yıldır her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devam edeceğiz. ailelerimiz, gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla birlikte lösemi ve kanserle mücadele ediyoruz.” Söylendi.

habersaraykoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu