Haber

Kayseri Büyükşehir’den ‘tarihi’ sergi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 2’nci Hava İkmal Fabrika Müdürlüğü ve Garnizon Komutanlığı işbirliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturduğu özel alanda sergilenen PZL olarak bilinen ilk P-24A uçağı ilgi görüyor. vatandaşlardan büyük ilgi Uçağı gören vatandaşlar, Türkiye’nin bu alanda geldiği noktadan çok duygulandıklarını ve gurur duyduklarını ifade ettiler.

Ömer Altunbaş isimli bir vatandaş, Cumhuriyet Meydanı’nda P-24A ile çok gurur duyduğunu belirterek, “Bu uçakları görünce gurur duydum. Tut beni, uçacağım, yerimde duramıyorum. Ülkemin zirveye çıkmasını istiyorum. Ama eski zamanlar aklıma gelince ağlamamak elde değil. Uçağı bu şekilde sergileyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

“TÜRK OĞLU OLARAK GURUR DUYUYORUZ”

Bir Türk evladı olarak gurur duyduğunu söyleyen Necmettin Ektikçe, “İlk uçağın sergilendiğini duydum. incelemeye geldim O dönemde uçağı yapan ustalar büyük bir fedakarlık yaptılar. Bunlar takdir edilmelidir. Zamanla uçaklar ortadan kalktı, fabrikalar kapandı. Tabii ki bundan pişmanlık duyuyoruz. İlk P-24A uçağına ve her türlü uçağa sahibiz. Türk çocukları olarak gurur duyuyoruz” dedi.

PZL’NİN ÖZELLİKLERİ

7.40 metre kanat açıklığına, 10.58 metre kanat açıklığına ve 2.85 metre yüksekliğe sahip uçak, 1939 yılında Kayseri Uçak Fabrikası’nda (KTF) Polonya lisansı ile üretildi. Tek kişilik uçak, gündüz kaidelerinde görev yapabilen tek motorlu (Gnome-Rhone), tek motorlu (Gnome-Rhone), pervaneli ve havai tek kanatlı “Av” uçağı olarak görev yaptı. Renkli ay-yıldızlı Türk Bayrağı motifi dikkat çekiyor. Ayrıca uçağın kanatlarının üst ve alt kısımlarında kare şeklinde kırmızı-beyaz milliyet işaretleri yer alıyor.

marmaraereglisiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu