Haber

Kaspersky, Türkiye’deki kripto kullanıcılarını uyardı

Kaspersky araştırmasına göre Türkiye’deki kripto kullanıcılarının yarısından fazlası siber suçlardan etkileniyor.

Marka açıklamasına göre Kaspersky, araştırma için yaptığı ankette, katılımcıların yüzde 41’inin kripto kullanıcılarını ilgilendiren potansiyel siber tehditler hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünürken, yüzde 9’unun konu hakkında bilgisi olmadığını tespit etti. Ankete katılanların yüzde 59’unun kripto para birimi hatalarından etkilendiğini ve kripto para birimi sahiplerinin yüzde 40’ının mevcut koruma sistemlerinin etkili olduğuna inanmadığını ortaya koydu.

Kullanıcılar kripto para birimi tehditlerine aşina mı?

Araştırma, kullanıcıların kripto para birimi sahiplerinin karşı karşıya olduğu potansiyel tehditlerin farkında olmadığını gösteriyor. Kripto para biriminin artan popülaritesine rağmen, ankete katılanların yalnızca yüzde 41’i onu kullanmanın potansiyel riskleri hakkında iyi bilgi sahibi olduklarını düşünürken, yüzde 9’u hiç bilgisi olmadığını düşünüyor. Ayrıca yaş ilerledikçe bu tehditlere karşı farkındalık artmaktadır. Buna göre 35 yaş altı genç tüketicilerin konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğu da ortaya çıkıyor.

Sanal hırsızlık ve dolandırıcılık gibi siber tehditler, kripto para birimi kullanmanın en yaygın olumsuz yönleri arasında yer alıyor. Katılımcıların sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 26’sı bunları en değerli endişeleri olarak belirtiyor. Ve ankete katılanların yüzde 23’ü, kripto para birimine sahip olmasalar bile kripto tehditlerinin hedefi haline gelebileceklerinin farkında değil.

Kripto para birimlerinin daha fazla korumaya ihtiyacı var

Kaspersky’nin APAC Küresel Araştırma ve Analiz Grubu Başkanı Vitaly Kamluk, yaptığı açıklamada, “Kripto para piyasasındaki son düşüşe rağmen, bu alandaki kötü niyetli faaliyetlerin seviyesi azalmadı. Henüz emekleme döneminde olan kripto endüstrisi , dolandırıcıların birincil hedefidir. “Bu anket, kripto para birimi sahiplerinin karşılaştığı potansiyel riskler hakkında artan farkındalık ve eğitim ihtiyacını vurgulamaktadır. Dijital varlıkların benimsenmesi artmaya devam ederken, bireylerin kendilerini siber tehditlerden korumak için uygun önlemleri almaları paha biçilemez.” değerlendirmesini yaptı.

Tehditler ve endişeler bölgeye göre değişir

Açıklamaya göre Güney Afrika ve Asya-Pasifik ülkelerindeki durumu da ortaya koyan Kaspersky, Güney Afrika’da yüzde 23, Asya Pasifik’te yüzde 15 düzeyinde geçersiz başvuru olduğunu belirtiyor. Araştırmaya göre Güney Afrika’da yüzde 16, Asya Pasifik’te yüzde 15 düzeyinde korkular olduğu ortaya çıkıyor. Avrupa’da bu konudaki değerli sorun, yetişkinlere yönelik web sitelerinde gezinme geçmişini ifşa etme tehdidi oluşturan şantaj saldırılarının yüzde 13’üdür.

Kripto para birimini güvenli bir biçimde kullanabilmek için Kaspersky uzmanları şunları da öneriyor:

“Kripto hesaplarınızın her biri için güçlü ve benzersiz parolalar oluşturmak, parola kırma ve kaba kuvvet saldırılarını önlemeye yardımcı olabilir. Kimlik avı saldırıları, oturum açma kimlik bilgilerinizi veya kişisel bilgilerinizi ifşa etmeniz için sizi kandırmaya yönelik girişimlerdir. Şüpheli e-postalara veya kişilere dikkat edin ve URL’yi iki kez kontrol edin. giriş bilgilerinizi girmeden önce. Özel anahtarlarınız, kripto para cüzdanınızın kilidini açmak için kullanılır. Bunları gizli tutun ve asla kimseyle paylaşmayın. Kripto para biriminizi güvende tutmak için en son siber tehditler ve en iyi uygulamaları öğrenin. Kendinizi koruma hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, Siber saldırıları önlemek için o kadar donanımlı olursunuz. Tutarlı bir güvenlik çözümü, cihazlarınızı çeşitli tehdit türlerinden korur. Kaspersky’nin portföyü, bilinen ve bilinmeyen tüm kripto para dolandırıcılıklarının yanı sıra bilgisayarınızın işlem gücünün kripto para madenciliğini içerir. .

saraykent-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu