Haber

Havza’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı düzenledi

Kadına Yönelik Şiddetle Uğraş Uyum, İzleme ve Kıymetlendirme Toplantısı, Havza Kaymakamı Cengiz Nayman başkanlığında gerçekleştirildi.

Havza Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Kaymakam Nayman, toplumda bayana karşı şiddetin önüne geçilmesinin olmazsa olmazının eğitim olduğunu söyledi.

Kadına karşı şiddete karşı cezai ve idari olarak üzerlerine düşeni hassasiyet içinde yaptıklarını söz eden Nayman, “Bu konunun hem kanuni hem ahlaki yönden sıkı takipçisiyiz. Şiddetin her türlüsü kötüdür. İnsanlık barış, kardeşlik ve huzur istiyorsa, cennet kimin ayaklarının altındaysa ona olması gereken saygıyı, hürmeti göstermek durumunda. Kurumlar olarak halkımızda konu ile ilgili olarak farkındalık oluşturacak çalışmalarımıza ağırlık vermeliyiz. Kadın Destek Uygulamasının (KADES) kadınlarımıza tanıtılması şiddetin önlenmesi için önemli.” dedi.

Havza Toplumsal Hizmet Merkezi Müdürü Sezen Necla Keyifli Güvendi ve Toplumsal Hizmetler İlçe Müdürlüğü çalışanları tarafından Bayana Yönelik Şiddet Gayret Uyum Planı sunumu yapılarak nelerin şiddet olduğu, şiddete maruz kalındığında nerelere müracaatta bulunulabileceği, şiddetin cinsleri, şiddetin çocuklara tesirleri üzere mevzularda bilgiler verildi.

Toplantıda KADES uygulaması, elektronik kelepçe uygulaması, şiddet uygulayana yönelik alınacak önlem kararlarının uygulanması, aile içi ve bayana karşı şiddet olaylarının kayıt ve risk formu, bayan konuk meskeni açılması, İsimli Dayanak ve Mağdur Hizmetleri Ünitesi (ADM) tanıtımın yapılması ve farkındalık çalışması yapılması, Şiddet Tedbire ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) kapasitesinin artırılması, Polis ve jandarma ünitelerinin bayana yönelik şiddetle çaba ünitelerinin kapasitelerinin artırılması ve Bayana Yönelik Şiddetle Gayret Uyum, İzleme ve Kıymetlendirme toplantısının daha sık toplanması bahisleri görüşüldü.

Toplantının son kısmında ise Havza Toplumsal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda 2022 yılında paydaş kurumlar ile işbirliğinde yapılan çalışmalar sonucunda 5 milyon erkeğe temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimlerinin verilmesini amaçlayan Bayana El Kal-Ka-Maz kampanyasının çalışmaları kapsamında 3 bin 632 erkeğe ulaşıldığı, gerekli rehberlik ve bilgilendirme çalışmalarının yapıldığı ve çalışmaların tamamında şiddete karşı sıfır tolerans unsurunun benimsediği belirtildi.

Toplantı, paydaş kurumların 2023 yılında yapmayı planladıkları çalışmaların kıymetlendirilmesi ile sona erdi.

Toplantıya, Havza İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Balcı, İlçe Jandarma Kumandanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Özkan Parlak, Havza Belediyesi Lider Yardımcısı Zeki Kurt, Ulusal Eğitim Şube Müdürü Hakan Erhan ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu