Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’le ilgili sözleri dünya basınında geniş yer buldu

Büyük Filistin Mitingi’nde İsrail’e sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine dünya basını geniş yer verdi.

“İSRAİL, SEN İŞGALİSİN”

AK Parti İstanbul İl Müdürlüğü, Büyük Filistin Mitingi’ni Atatürk Havalimanı’nda düzenledi. Katılımın yoğun olduğu mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri damgasını vurdu. İsrail’in Gazze’deki katliamını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1947’de Gazze ve Filistin neydi, bugün ne? İsrail, buraya nasıl geldiniz, nasıl girdiniz? Siz işgalcisiniz, örgütsünüz. Türk milleti bunu biliyor, Batı’nın size borcu var ama Türkiye’nin.” Erdoğan Türkiye’nin size hiçbir borcu olmadığı için böyle konuşuyor.” dedi.

DÜNYA MEDYASINDA GENİŞ YER VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu. Dünya basını Erdoğan’ın açıklamalarını aktardı Son dakika olarak geçti. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, “Erdoğan, Hamas özgürlük savaşçılarını arayarak İsrail’i kızdırdı” dedi. Financial Times, “Erdoğan, İsrail’in terörist bir devlet olduğunu, Hamas’ın ise terörist olmadığını söyledi.” manşetini attı. dedi.

“GAZZE’DEKİ KATLİAMIN ESAS SORUMLUSU BATI ÜLKELERİDİR”

Katar merkezli El Cezire’nin haberine göre, “Erdoğan, İsrail’in işgalci, Hamas’ın ise özgürlük savaşçısı olduğunu söyledi.” söz konusu. Euronews ise “Erdoğan’a göre Gazze’deki katliamın asıl sorumlusu Batılı ülkelerdir” dedi. Erdoğan’ın sözlerini şu başlıkla okuyucuya aktardı: Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Ekathimerini, “Erdoğan, ‘Selanik elimizden alındı’ dedi.” BBC ise “Erdoğan, Hamas için bazı ülkelerde yasaklı ifadeler kullandı” dedi. ABD ve İngiltere gibi.” başlığını yazdı.

“1400 İSRAİL’İ HATIRLAMADI”

Alman Die Welt, “Erdoğan, aşırı İslamcı Hamas’ı özgürlük savaşçıları olarak tanımladı ve öldürülen 1.400 İsrailliyi anmadı.” dedi. İspanyol El Mundo, haberi “Erdoğan, ‘Gazze’deki katliamlardan’ Batı’yı sorumlu tutuyor ve İsrail’i ‘savaş suçlusu’ olarak nitelendiriyor” başlığıyla yayınladı. dedi. La Repubblica, “Türkiye, Gazze’deki eylemlerinden dolayı İsrail’i ‘savaş suçlusu’ ilan etmeye hazırlanıyor. Erdoğan konuşmasında Batılı ülkeleri, İsrail’in saldırılarını durdurmadıkları için Gazze’deki ölümlerden kendilerini sorumlu tutmakla suçladı.” Sözleriyle haberi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu