Ekonomi

C6 Bank JPMorgan desteğiyle ilk çeyrekte ilk kârını elde etti

JPMorgan Chase & Co. (NYSE:JPM) tarafından desteklenen Brezilyalı dijital banka C6, önemli bir dönüm noktası olarak ilk çeyrek kârını açıkladı. Yaklaşık 30 milyon müşteriye hizmet veren banka, 416 milyon real (81,4 milyon dolar) kâr elde ederek bir önceki yılın aynı döneminde kaydedilen 57,3 milyon dolarlık zarardan önemli bir dönüş yaptı. Bu performans aynı zamanda bankanın geçen yılki toplam 131.23 milyon dolarlık zararının da telafi edildiğine işaret ediyor.

Kâr, gelirlerdeki artışa ve kredi kayıplarındaki azalmaya bağlandı. C6’nın kurucusu Marcelo Kalim, Pazartesi günü verdiği bir röportajda bankanın bordro ve otomobil kredisi gibi daha az riskli kredi ürünlerine yönelme stratejisinin etkili olduğunu belirtti. Kalim, bankanın kredi portföyünün yaklaşık %80’inin artık teminatlı kredilerden oluştuğunu kaydetti.

C6’nın %46 hissesine sahip olan JPMorgan, geçen yıl Operasyon Direktörü Daniel Pinto tarafından belirtildiği üzere, yatırım seviyesini değiştirme planlarını henüz açıklamadı. JPMorgan’ın Uluslararası Tüketici Bankacılığı İcra Kurulu Başkanı Sanoke Viswanathan, JPMorgan ile C6 arasındaki, özellikle de kurucu Kalim ile olan yakın ortaklığa vurgu yaptı.

Viswanathan ayrıca Brezilya’nın gelir açısından dünyanın en büyük üçüncü bireysel bankacılık pazarı olduğunun altını çizdi. JPMorgan Birleşik Krallık’ta başka bir dijital banka işletirken ve diğer Avrupa ülkelerine açılmayı düşünürken, C6 orta vadede Brezilya’ya odaklanmayı sürdürmeyi planlıyor. Viswanathan, diğer Latin Amerika ülkelerindeki fırsatları takip etmenin Brezilya’daki potansiyelin dikkatini dağıtabileceğini açıkladı.

Ayrıca Kalim, C6’nın son altı ayda hedeflediği bir sektör olan küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında müşteri tabanını büyütme çabalarından bahsetti.

Finansal rakamlarda kullanılan döviz kuru 1 ABD doları – 5,1131 reais.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

haber-yenipazar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu