Haber

BUÜ, Avrupa Dövüş Sporları Şampiyonası’nda önemli dereceler elde etti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Karate ve Kick Boks bölümlerinde katıldığı Üniversiteler Avrupa Dövüş Sporları Şampiyonası’nda her iki dalda da önemli dereceler elde etmeyi başardı.

20-23 Temmuz tarihleri ​​arasında Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Üniversiteler Avrupa Dövüş Sporları Şampiyonası’na 30 Avrupa ülkesinden 395 üniversite ve 1534 sporcu katıldı. Teknik ekipte Antrenör Spor Koordinatörü. Görmek. Tuncer Topsaç, Antrenörler Cemil Günel, Eray Şamdan ve Spor Hekimleri Dr. Emre Çakı ile Dr. Melike Tuğran’ın da yer aldığı BUÜ ekibi, Karate ve Kick Boks branşlarında madalya kazanmayı başardı.

+84 Kg Kick Hafif branşında mücadele eden BÜÜ Kick Boks Takımı sporcularından Enes Gezer altın madalyaya ulaştı. 71 Kg K1 branşında yarışan Aydın Aslan ve 67 Kg K1 branşında yarışan Zafer Şayık gümüş madalyanın sahibi oldu. BÜÜ Karate Takımı sporcularından Fatih Şen +84 Kg Kumite branşında altın madalya kazandı. Karate Takımı’nın diğer sporcuları Ali Güney, Can Aslan, Buyruk Buğra Gencan, Savaşkan Gemici, Erhan Bakan, Furkan Korkmaz ve Hakan Çelik de müsabakalarda mücadele etti. Madalyalar, Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran tarafından sporculara takdim edildi.

Organizasyonun ardından teknik ekiple iletişime geçen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, şampiyonaya katılan tüm sporcuları tebrik etti. Alınan derecelerin üniversitedeki herkesi gururlandırdığını vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yönetim olarak takviyeler yapmaya devam edeceklerini belirtti. Yılmaz, önümüzdeki dönemde spor alanında elde edilen başarılara yenilerinin ekleneceğine inandıklarını sözlerine ekledi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu