Haber

Başkan Yüce, Düzce’de deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Aziz, Düzce’de deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, mobil hizmet aracı, mobil kriz aracı ve afet birimlerinin bölgede yapılan çalışmalara katıldığı bildirildi.

Sakarya Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi’nin (SABAK) bölgedeki çalışmalara dayanak vermek üzere merkez üssünde hazır bulunduğu aktarılan açıklamada, Büyükşehirin, Düzce’de yaraların sarılması için yürütülen çalışmalara tüm imkanlarıyla destek verdiği vurgulandı.

Başkan Ekrem Yüce’nin de Sakarya’daki ihtiyaç tespiti ve depreme dair istişarelerin ardından Düzce’ye gittiği aktarılan açıklamada, Belediye Lideri Faruk Özlü’ye yaraların sarılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediği belirtildi.

Hasarlı binalarda yapılan incelemelere katılan Yüce’nin, yurtta kalan öğrencilere, bölge sakinlerine ve gruplara “geçmiş olsun” dileklerinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aziz, şu tabirleri kullandı:

“1999 zelzelesini yaşayanlar olarak vatandaşlarımızın hissettiklerini en âlâ biz anlarız. Sahiden sıkıntı bir gece geçirdik. Sakarya da saat 04.08’de adeta 17 Ağustos’a geri döndü. O anlar canlandı gözümüzde. Birinci anda sokağa çıktık ve vatandaşlarımızın durumunu takip ettik. İlçelerimizden gerekli raporları aldık, merkezde tek tek dolaşıp denetimlerde bulunduk. Sakarya’da gerekli çalışmaları yaptıktan sonra depremin merkez üssüne geldik. Kardeş şehrimizde depremden etkilenen kardeşlerimizin dertlerine derman olmak için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Başkanımıza, vatandaşlarımıza ve tüm Düzce’ye geçmiş olsun diyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu