Haber

Bahçeli’den çok sert açıklama: Akıllarını uçuracağım!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin küme toplantısında açıklama yaptı.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Değerli milletvekillerim, değerli konuklar, Türkiye Cumhuriyeti 2012 yılına kadar hızla akan tarihinde yeni bir yüzyıla girmiştir. Bugün cumhuriyetimizin yeni yüzyılının ilk küme toplantısını heyecanla gerçekleştiriyoruz.

Toplantımızı takip eden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Kurtuluş Savaşımızın önderi Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve tüm kahramanlarımızın kutlu anılarını rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz şehitlerimize ve milli beka ve milli bağımsızlığın tüm askerlerine Allah’tan rahmet diliyorum.

29 Ekim 1923 kolay bir gün değildi. Birinci Meclis binası inşaat halinde olan, cam penceresi olmayan, iç sıvası ve elektriği olmayan bir binaydı. Gaz lambaları tavana asıldı. O çatlağın üzerine Ali Fuat Paşa’nın seccadesi örtüldü, okullardan sıralar getirildi, odun sobası takıldı. Dönemin milletvekilleri öğretmen okullarında kalıyordu. Parlamento tutanakları kağıt torbalara yazıldı. Bu koşullar altında yedi güç boyun eğmedi ve cumhuriyet doğdu. Türkiye’nin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğu tespit edilmiştir.

İşgalcilerin kanlı çizmeleri ülkemizi ayaklar altına alırken, cumhuriyet fikri Atatürk’ün yüreğinde milli bir sır olarak saklandı. Milli çabanın en etkili özelliği muazzam bir düşünce gücüne dayanmasıdır. Coşkudan yoksun, bir fikrin saygınlığından ilham almayan bir çabanın başarı şansı yoktu.

“TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR”

Hedefsiz, coşkusuz, heyecansız bir çabanın başarıya ulaşması mümkün değildir. Ağır sorunlara teslim olmak yerine onlarla baş etme becerisine sahip olan milletimiz, ülkesine ve devletine sahip çıkmaktan asla vazgeçmemiştir.

Zaman ve mekân üstünlüğü Türkiye’ye geçecek. Bunu sağlayacak güç ise halkla birlikte Cumhur İttifakıdır. Türkiye Yüzyılı başladı. Türk milleti cumhuriyetle bütünleşmiştir. Kutlamalar 29 Ekim 2023 Pazar günü şenlik havasında gerçekleştirildi. İl ve ilçelerimizde düzenlenen meşaleli yürüyüşler milli mücadelemizin ebedi meşalesi gibi parladı. Ülkemizin her bölgesi bayraklarla süslenmiştir.

Havada uçan jetlerimiz, kahraman askerlerimiz, Boğazlardan geçen savaş gemilerimiz dosta iman, düşmana terör vermiştir.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAĞIMSIZLIĞINI LÜTFEN ELDE ETMEDİ”

Türkiye Cumhuriyeti sözde medeni ülkelerin insafıyla kurulmadı. Bağımsızlığını lütufla elde etmedi. Sömürü çarkına takılıp kalmadı. Dönemin küresel güçlerinin rolünü reddederek öne çıktı. Türkiye Cumhuriyeti, vatanın bağımsızlığı ve milletin özgürlüğü uğruna canlarını tehlikeye atan kahramanlarının zafer tacıdır.

Allah’ın izniyle Türk milleti yeni yüzyıla damgasını vuracaktır. Bugün devletin ve milletin sorunlarının çözülmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum. Türk milletinin eseri olan Cumhuriyet, bağımsızlık heyecanı yaşayan mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli milli değerler üzerine inşa edilmiştir.

Demokrasinin en doğru şekilde uygulanabileceği sistemin Cumhuriyet olduğu açıktır. Demokrasiyi en doğru şekilde geliştirebilecek en yeterli sistem Cumhuriyettir.

KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURİYET DÖNEMİNE TEPKİ

Cumhuriyetin 100. yılında muhalefetin de benzer cümlelerle demokrasiyi sorguladığı duyuldu. Demokrasiden haberi olmayanlar, esasen cumhuriyete olan hazımsızlıklarını sözlü oyunlar aracılığıyla akıllarında tutmuşlardır. Bu insanları dinlerseniz çok sayıda sahte cumhuriyet sevgisi duyarsınız. Kılıçdaroğlu bir kez daha görevimizin cumhuriyeti taçlandırmak olduğunu söyledi. Hayatın gerçeklerinden bahsetmek mümkün değil. Kılıçdaroğlu Atatürk’ün sözlerini hiç duymadı mı?

Cumhuriyeti kurduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu hata yaptı. Cumhuriyeti yıkmak için Atatürk’ün eserlerinden ders almadıkları yadsınamaz.

“BU HAİN GRUPTAN YETERLİ OLDUĞUMUZ”

İYİ Parti Genel Başkanı da ülkemizin demokrasi krizi içerisinde olduğunu söyledi. Siyasetten ve fikirden yoksunluğunu ortaya çıkardı. Kriz kimliğini kaybeden partilerdedir. Kurultayda “dostları kahrolsun” diyen birinin aynı şekilde Müslüman ülkelere yaklaşması da çok yazık. Canını cebine koyup Gazze’ye gideceğini söylemesine şaşırmamak mümkün değil. Cebimize koyacağımız cüzdan gibi canlarımız yok, gerektiğinde feda edilecek canlarımız var. Bu sözler sizi ele veren kötü alışkanlıkların itirafıdır. HEDEP eşbaşkanları, “Cumhuriyeti demokratikleştirmek tarihi görevimizdir” dedi. Demokratik cumhuriyet İmralı katilinin tezi ve önerisidir. Onu yok etmek istediklerini söyleyemezler, o yüzden ona demokratik cumhuriyet diyorlar. Milletimizin aklını küçümsüyorlar. Birinci yüzyılda ayrılıkçılıktan çok çektik. Biz bu hain çetesine çok katlandık. Yeni yüzyıl bölücülüğün ortadan kaldırılacağı yüzyıldır. Terörle mücadele hukuk güçlerimizin tüm imkanlarıyla yürütülecektir. Yeni yüzyıl bölücülüğün kökünün kazınacağı yüzyıldır ve başarıya mutlaka ulaşılacaktır. Bölge halkıyla terör arasında ayrım yapılacak.

“Onların aklını başından alacağım”

Devleti ve kanunları yeniden bulacaklar. Gerekli her türlü siyasi ve tedbirin tereddütsüz alınması gerekmektedir. Türkiye’nin güvenliği üçüncü tarafların inisiyatifine bırakılmayacaktır. Her düzeydeki terörist için çıkış yolu açıktır.

Terör eylemlerine son vermek, silahlarıyla dağdan inmek, teslim olmak, Türk adaletinin hükmünü kabul etmek ve cezasını çekmek.

Bunlara uymazlarsa bombalar üzerlerine düşecek. Türkiye terör sevdalılarının propaganda yapma yeri değildir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Evet diyen alçakların karşısında bulacakları güç Türk milleti ve onun sevgilisi MHP’dir. Onlar aklını başına alsın, ben de aklı başına gelsin. Her MHP’li, gerçeğin doğru olduğunu söyleyecek tutarlılığa sahiptir. Azgın kalabalık bize üslup ve üslup dersi veremez.

Türkiye sadece bir coğrafi bölgenin adı değildir. Türkiye Cumhuriyeti birdir, ülkesi ve milleti birdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi Türk milletidir. Adı, kuruluş ahlakı ve milli kimliği sonsuza kadar değişmeden yaşatılacaktır. Türkiye’nin yaşadığı bu hassas tutum, MHP’nin siyasi duruşunun özüdür. Doğrusunu söylemek gerekirse Meclis’i ziyaret edemiyorlar, ne Ankara’yı, ne de Diyarbakır’ı.

Tarihimiz Türk milletinin her türlü tehdidi ortadan kaldırdığının sayısız örnekleriyle doludur. Neoliberal tehditlerin üstesinden gelmeyi başaracağız. Cumhuriyetimizi bağımsız ve güçlü hedefleriyle buluşturmak MHP’nin sorumluluğundadır.

“NETANYAHU ATEŞLE OYNUYOR”

İsrail soykırımının 25. günündeyiz. İsrail bir savaş suçlusudur. Küresel adalet bir gün kararını verecektir. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazze’deki saldırılara elbette sessiz kalmayacağız. Cumartesi günü toplanan kalabalık İsrail saldırılarını lanetledi. Cumhurbaşkanımızın tarihi açıklamaları Türk milletinin mesajlarıdır. Türk milleti zalime karşı mazlumun yanındadır. Netanyahu ateşle oynuyor. 120 ülke İsrail saldırılarına karşı çıktı. Ateşkes kaçınılmaz bir hedef olmalı. 28 Ekim gösterilerinin Cumhuriyet kutlamalarını örtbas etmek amacıyla yapıldığı alçakça bir iftiradır.

Atatürk, CHP’nin kurucusu ve ilk genel lideridir. CHP’nin yüz yıllık bir geçmişi olduğu da biliniyor. 29 resepsiyonu hatırladıkları kadar neden kongrelerini 100. yılda yapmaktan kaçındılar?

Bu acımasız azınlığın milletin gözünde hiçbir itibarı yoktur. Muhteşem kutlamalar görüşümüzü doğruladı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu