Haber

BAE Başkanı Gazze’deki Filistinli çocukların tıbbi ihtiyaçlarının karşılanması emrini verdi

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Lideri Pir Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Gazze Şeridi’ndeki 1000 Filistinli çocuğun aileleriyle birlikte misafir edilmesi ve iyileşip ülkelerine dönene kadar tüm tıbbi ihtiyaçlarının ve bakımlarının devlet hastanelerinde karşılanması talimatını verdi. ülke.

BAE resmi ajansı WAM’ın haberine göre, BAE Başkanı Al Nahyan, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric ile telefonda görüştü.

Toplantıda, Gazze Şeridi’ndeki sivillere insani ve tıbbi yardımın yoğun, sürekli ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasının önemine değinilirken, etkilenenlerin ihtiyaçlarına yönelik insani yardımların güçlendirilmesi için bölgesel ve uluslararası ortak çabaların zorunlu olduğu kaydedildi. mevcut kriz nedeniyle.

Al Nahyan ayrıca Gazze Şeridi’nden 1.000 Filistinli çocuğun aileleriyle birlikte ağırlanması ve iyileşip ülkelerine dönene kadar ihtiyaç duydukları tüm tıbbi ve sağlık bakımının BAE devlet hastanelerinde sağlanması talimatını verdi.

Söz konusu girişimin, BAE’nin, başta çocuklar olmak üzere kardeş Filistin halkına, yaşadıkları zorlu insani koşullara karşılık olarak yardım sağlama çabalarının bir parçası olduğu belirtildi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in “Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de Filistin’e yönelik sürekli ihlallerine” yanıt vermek amacıyla 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken. İsrail ordusu, Mescid-i Aksa’da Gazze Şeridi’ne ağır hava bombardımanı başlattı.” başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 16’ya yükseldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de El Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esirin bulunduğunu kaydetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 648’i çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını Gazze’ye genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu