Haber

Aklınla 1000 Yaşında zeka oyunları yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra çocuklara özel birçok etkinliği de gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir, bu kapsamda ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin buluştuğu “Aklını 1000 Yaşa” zeka oyunları yarışması düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen yarışın ödül töreni Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Akıl ve Zeka Oyunları İl Milli Eğitim Koordinatörü Diyaeddin Ay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

“BÜYÜKŞEHİR KOCAELİ’DE EĞİTİM DENİZDE İLK AKLA GELİR”

Aklınla 1000 Canlı Zeka oyunları yarışmasının ödül töreninde açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, Kocaeli’de eğitim denince ilk akla gelenin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile hem eğitimin altyapısı hem de eğitimin kalitesi konusunda her zaman iş birliği içinde olduklarını ifade eden Akmanşen, “Bugün konu biraz farklı. Bugünkü tören, çocukların hayata karşı etkileşimlerini etkileyecek. Bin bir zihni yaşatan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm öğrencileri tebrik ediyorum” dedi.

 

“MUTLU ŞEHİR KOCAELİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamlarını ileterek başladı. Aydınlık, “Başkanımız Tahir Büyükakın’ın vizyonuyla mutlu bir Kocaeli için çalışıyoruz. Bu yaz hem spor okullarımızda hem de bilgi merkezlerimizde yaz kurslarımız var. Lütfen her ilçedeki kurslarımıza başvurun ve bu gönderiyi değerlendirin. Ödül alan öğrencilerimize zihin açıklığı diliyor, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

18.396 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerin analitik düşünme teknikleriyle buluşup eğlenirken becerilerini geliştirecekleri “Aklınla 1000 Yaşat” zeka oyunları yarışması düzenlendi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarış, süper bir ödül töreniyle sona erdi. Her öğrencinin bireysel olarak katıldığı yarışa 18.396 öğrenci başvururken, 1.510 öğrenci finale kalmaya hak kazandı. Dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullar Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programla ödüllendirildi. Bossphorus Sirk gösterisi ile ödül törenine katılan öğrenciler çok eğlendi.

 

BİRİNCİYE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Büyükşehir Belediyesi, yarışmada başarılı olan öğrencilere gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek ikramlarda bulundu. Buna göre yarışmada birinci olan Başiskele Gübretaş İlkokulu öğrencisi Becerikli Mısır’a dizüstü bilgisayar, ikinci olan Oramiral Karamürsel İlkokulu öğrencisi İsmail İvgin’e bir defter ve üçüncü olan Er Seymen’e bir tablet hediye edildi. İlkokul öğrencisi Azize Çelik. Mansiyon da akıllı saat olarak takdim edildi (4 ile 10 arasında). Ayrıca yarışmada öğretmenler ve okullar da unutulmadı. Öğrencileri ilk 10’a giren öğretmenlere akıllı saat hediye edilirken, ilk 3’e giren okullara yine masaüstü bilgisayar ve yazıcı hediye edildi. Ödül töreninde yarışmaya katılan öğrencilere sürpriz ikramlarda da bulunuldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu