Ekonomi

5 yılda 484 millet bahçesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 seçim kampanyasında geliştirdiği ve üretmeyi taahhüt ettiği millet bahçesi sayısı 500’e yaklaştı. zaman.

Millet bahçelerinin üretim süreci hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ildeki millet bahçesi sayısının 484’e ulaştığını söyledi.

BUNLARIN 17’Sİ İSTANBUL’DA

organizasyon, “484 millet bahçemizle 81 ilimize 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Sadece İstanbul’da 17 millet bahçemiz her gün binlerce vatandaşımızı ağırlarken, 33 millet bahçemizin inşaatı devam ediyor. Siz de bu hafta sonunu sevdiklerinizle birlikte halk bahçelerimizde geçirebilirsiniz. 484 millet bahçesinin bulundukları il ve ilçelerde toplam 75 milyon metrekare yeşil alan sağladığına işaret eden Bakan Kurum, “Siz de bu hafta sonunu millet bahçelerimizde sevdiklerinizle geçirebilirsiniz” dedi.terimleri kullandı.

KİŞİ BAŞINA YEŞİL ALAN ARTTI

Millet bahçeleri sayesinde İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttığını vurgulayan Kurum, millet bahçeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, rekreasyon alanları ile İstanbullulara keyifli vakit geçirme imkanı sağlandığını söyledi. alanlar, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve biyolojik gölet. İstanbul’un Anadolu yakasında 285 bin metrelik alan üzerine yapılan Pendik Millet Bahçesi örneğini aktaran Kurum, şunları kaydetti: “Yeşil alan taze nefes demektir. Buna çok ihtiyacımız var. İnanın şehrin merkezindeki bu yeşil alanlar çok güzel. Yeşil alanlar bizim için gerçekten çok önemli. Temiz hava, güneş, çim insanı rahatlatır. Kahvaltıya, yürüyüşe geliyoruz. Haftanın yorgunluğunu atmak büyük nimet” dedi.

İLK KASIM 2018’DE AÇILDI

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk 100 günlük eylem planı kapsamında yer alan Millet Bahçeleri projelerinin ortasındaki ilk 5 Millet Bahçesi’nin açılışı 17 Kasım 2018’de İstanbul’da yapıldı. Başakşehir (360 bin metrekare), Kayaşehir (350 bin metrekare), Hoşdere (142 bin metrekare), Çırpıcı (460 bin metrekare) ve Baruthane (60 bin metrekare) Millet Bahçeleri açıldı ve 18 ilde 33 millet bahçesi açıldı. iller birbiri ardına hizmete açıldı. Cumhuriyet tarihinin ülke genelindeki en büyük yeşil alan basamağı olan millet bahçeleri sayesinde 2028 yılına kadar 200 milyon metrekare yeşil alana ulaşmayı hedefliyor.

EN BÜYÜK ATATÜRK HAVALİMANI’NDA

İstanbul’da bulunan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Türkiye’de son beş yılda kurulan millet bahçelerinin en büyüğüdür. 6 Mayıs’ta ilk etabı hizmete açılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi; Yaklaşık 2 milyon metrekare alan üzerine kurulmuştur. Tamamlandığında bol yeşil alanı, sosyal donatıları, 70 bin metrekareye yakın kapalı alanları ve sosyal donatılarıyla dünyanın beşinci, Türkiye’nin en büyük kent parkı olacak. 499 bin metrekarelik alanı kapsayan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin ilk etabına 10 bin 81 ağaç ve 41 bin bitki dikildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu