Yaşam

1700 öğrenci, Okan’da geleceğini keşfe çıktı

Üniversite adaylarının geleceklerine taraf vermelerine ve kendilerine en uygun meslek planını yapmalarına yardımcı olan İstanbul Okan Üniversitesi’nin, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği “Servet Gülsün Şirin’le Geleceğini Keşfet Konferansı” 29 Kasım 2022 Salı günü Üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde düzenlendi.

Konferansa İstanbul’daki 16 liseden toplam 1700 öğrenci katıldı.

Açılış konuşmalarında İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Lider Yardımcısı Işıl Okan Gülen ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mithat Kıyak, iş dünyasına en yakın üniversite vizyonuna sahip olan İstanbul Okan Üniversitesi’nin farklılıklarından ve uluslararasılaşmaya verdiği ehemmiyetten kelam etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mithat Kıyak öğrencilerle yeterli bir üniversitede bulunması gereken altı özelliği paylaştı: Milletlerarası seviyede öğrenci yetiştirmek, teknoloji üretmek-kullanmak, güzel eğitim vermek ve öğrencileri iş hayatına hazırlamak, kültürün geliştiği bir merkez olmak, bilim insanı yetiştirmek, toplumsal hassaslık sahibi olmak.

Mütevelli Heyet Lider Yardımcısı Işıl Okan Gülen ise “Sadece bir hayatınız var. Mutlu olacağınız mesleği seçmeli, onun için çalışmalısınız. Ancak mutlaka kendinize alternatif seçenekler de yaratmalısınız” diye konuştu.

Konferansta İstanbul Okan Üniversitesi Aday Bağlantıları Müdürü Servet Gülsün Sevecen imtihan, gelecek, meslek ve hayat tercihleri hususlarında gençlere yol gösterecek bir konuşma yaptı. Sevimli, “Kendi potansiyelinizi açığa çıkarıp onu hayata geçirmek en büyük başarıdır” sözünü kullandı. Gençlere ertelemekten vazgeçmeleri tavsiyesinde bulundu.

Etkinlik, öğrencilerin akademisyenlerle sohbet ettiği fakülte-bölüm tanıtımları ve yerleşke çeşidi ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu